10 OCAK, PERŞEMBE, 2019

Nâzım Hikmet’le Karşılaşmalar

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi, 117. yaşında Nâzım Hikmet’i anmak, şairin edebiyat ve sanat dünyasındaki ilişkilerini aktarmak üzere “Nâzım Hikmet’le Karşılaşmalar” başlıklı bir panel düzenleyecek.

Moderatörlüğünü Murat Gülsoy ve Zeynep Uysal’ın üstleneceği panel, Pelin Aslan Ayar’ın “Orhan Kemal’in Nâzım’ı: “Üstadım”” sunumu ile başlayacak. Fatih Altuğ “Kemal Tahir ve Nâzım Hikmet’in Arkadaşlık Siyaseti” ve Esra Dicle’nin ““Sık Sık Fadeyev’in Ölümünü Düşünüyorum” / Aleksandr Fadeyev ve Nâzım Hikmet Dostluğunun Söyledikleri” sunumları ile ilk oturum tamamlanacak. İkinci oturumda ise, Deniz Aktan “Küçük’ün Nâzım Hikmet – Necip Fazıl ‘Husumet’ini Tevfik Fikret-Mehmet Akif Polemiğiyle Okumak”, Yalçın Armağan’ın “Babaya Bağ Bağışlamak: Memet Fuat’ın Nâzım Hikmet’e Yoldaşlığı” ve Veysel Öztürk’ün “Bir Usta Bir Çırak: Nâzım Hikmet ve Meyerhold” sunumları yer alacak.

​İki oturum halinde gerçekleşecek “Nâzım Hikmet’le Karşılaşmalar” başlıklı bir panel, 15 Ocak Salı günü, 14.00 – 17.00 saatleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Büyük Toplantı Salonu’nda başlayacak. Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsiz olacak. 

0
1537
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage