30 MART, PAZARTESİ, 2020

Nobel Ödülü Nasıl Kazanılır?

Nobel Ödüllü hekim Barry Marshall ile yazar ve editör Lorna Hendry’nin geleceğin dâhileri için kaleme aldıkları yol gösterici kitap Nobel Ödülü Nasıl Kazanılır?, Enis Köksaldı’nın çevirisiyle, Epsilon Yayınevi tarafından yayımlandı.

Bernard Caleo’nun resimlediği kitap, genç bilim meraklılarına bilimi ustalarıyla öğretirken, kendi evlerinde yapabilecekleri eğlenceli deneyler de sunuyor.

​On yaşındaki Mary kendini bildiğinden beri Nobel Ödülü kazanmak istiyor. Evinde kendine özgü deneyler yapmaya bayılıyor. Gerçek bilim insanlarının nasıl insanlar olduğunu da çok merak ediyor. Mary bir gün yanlışlıkla, Nobel Ödülü kazananların gizli toplantısına giriyor. Orada bulunan Dr. Barry Marshall, Mary’ye bunu kimseye söylememesini tembihleyerek onu hem zamanda hem de dünyanın çeşitli yerlerinde yolculuğa çıkarıyor ve birçok önemli, göz kamaştırıcı buluşa imza atan bilim insanlarıyla tanıştırıyor. Albert Einstein’la uzay ve zaman, Marie Curie’yle radyasyon, Alexander Fleming’le penisilin ve Aziz Sancar’la fotoliyaz hakkında konuşuyorlar.

0
4614
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage