13 OCAK, PERŞEMBE, 2022

NFT Odaklı Bir Sergi: “NFT.İST: Öte”

CoBAC Workspace tarafından düzenlenen NFT odaklı sanat sergisi “NFT.İST: Öte”, 14 - 22 Ocak tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye’nin NFT odaklı ilk fiziksel sanat sergilerin biri olan “NFT.İST: Öte” NFT profesyonellerini bir araya getiriyor. Türkiye’den 18 sanatçının NFT eserlerinin yer aldığı sergi, izleyiciyi Blockchain ve Metaverse teknolojilerinin yarattığı, yakın gelecekte toplumsal ve bireysel yaşamı kökten etkileyecek gündemlerin “Öte”sinden bakmaya davet ediyor. Metaverse ve öte evren tahayyüllerini, simülasyon ve postmodernizm gibi kavramlar üzerinden derinleştirmeyi hedefleyen sergi, bu amacı sanat dünyamızı derinden etkileyecek olan NFT ekosisteminin içinden, NFT dünyasının bileşenleri ile gerçekleştiriyor. Sergide Deniz Tölegen, Kerim Safa, Zirowun, Ali Özdaş, Abdurrahman Akkuş, İdil Dursun, Süleyman Yılmaz, Kadir Cive, Alp Yüksel, Berk Tarakçıoğlu, Seda Türeç, Fuat Değirmenci, Balkan Karışman, Ahmet Said Kaplan, Sami Sipahioğlu, Burka Bayram, sl0th ve Herzlich’i eserleri yer alıyor.

Sergi kapsamında ayrıca konuşma etkinlikleri de gerçekleştirilecek. Etkinlikler NFT, Metaverse ve Blockchain profesyonellerinin, dijital komünitelerin ve sanat dünyasından isimlerin katılımıyla CoBAC Workspace’te yapılacak. Konuşmalar ile NFT süreçleri ve sanat/teknoloji ilişkisi gibi gündemlerle ilgili enformasyon açığının kapatılması amaçlanıyor. Konuşmalara Robin Yayla, Bager Akbay, Aybars Dorman, Celil Öztürk, Doruk İşmen, İbrahim Enes Özkan, Enes Niş, Onur Yüksektepeli (Artkolik), Kemal Kumkumoğlu, Ceylan Arslan Köse, Hakan Ateşler (uzmancoin), Burak Köse (uzmancoin), Babylonsm ve NFT Library katılımıyla gerçekleştirilecek.

“21. yüzyılın ikinci çeyreği, insanlığın ‘sanal persona’dan ‘dijital kimlik’e geçiş sancılarına ve küresel ölçekte bir optimizasyon hareketine sahne olacak.  Rönesans'ın ‘ütopyacı tahayyül’ü modern dünyada bir ‘simülakr’ problemine, şimdiyse kendi başına üçüncü evrenler düşüncesine entegre olmayı bekleyen bir ‘Universe vs. Metaverse’ karşıtlığına kapıyı araladı. Tüm bu tartışmalar aslında simülasyon kavramının önemli bir gündem olarak hem teknoloji hem sanat hem de felsefe dünyamızın merkezinde durmaya devam ettiğini, cevaplanması gereken pek çok soru olduğunu gözler önüne seriyor. ‘Öte’ işte bu tartışmalı konuları düşünmeye ve tartışmaya açmak istiyor. Bunu yaparken de önemli bir parçası olduğu dünyadan, NFT ekosistemi içinden sesini duyurmayı hedefliyor. Birbirinden bağımsız 20 sanatçının, CoBAC edisyonu olarak bir araya getirilen NFT eserlerinde mekân bağımsız bir düşünce yeşeriyor. ‘Her şeyin mümkün olduğu somut evren’den söz edebildiğimiz gibi aynı evrenin olanaklarıyla yaratılacak bir öte evrenden de kolayca söz edebilir miyiz? Öte evrenler, baştaki ‘masum’ idealleri korumayı sürdürebilecek mi? Öte evren tasarımı küçük postmodern bir oyun olmanın ötesinde yeni bir simülakr deneyim mi?”

​“NFT.İST: Öte” başlıklı sergiyi 14 - 22 Ocak tarihleri arasında Ragıp Gümüşpala Caddesi, No: 29, Eminönü/İstanbul adresinde yer alan CoBAC Workspace’te ziyaret edebilirsiniz.

0
7163
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage