10 EKİM, PAZARTESİ, 2022

Müze Evliyagil’den Yeni Sergi: “Sanat Umudun En Yüksek Biçimidir”

Müze Evliyagil, küratörlüğünü Beral Madra’nın üstlendiği “Sanat Umudun En Yüksek Biçimidir” başlıklı sergiyi 15 Ekim 2022 - 16 Temmuz 2023 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

Müze Evliyagil ve PAPKO/ Öner Kocabeyoğlu koleksiyonlarından seçilmiş 51 sanatçının eserlerinden oluşan sergi, bu coğrafyada üretilmiş modern ve çağdaş sanatı her iki koleksiyon ekseninde ele alarak kent, beden ve imgelem kavramlarına odaklanıyor. Beral Madra’ya göre, Ankara Müze Evliyagil ve İstanbul PAPKO/Öner Kocabeyoğlu koleksiyonlarından seçilmiş yapıtlardan oluşan bu sergide, Türkiye’nin modern ve çağdaş sanat üretimindeki düşünsel yapının içerdiği özelliklere; görsel dilin verdiği bilgi ile odaklanırken, bu eserleri seçerek biriktiren aynı kuşaktan iki kişinin zihin ve duygu evreninin değerler dizisi de açıklanmış oluyor.

Sergi, Ankara’da daha önce gösterilmemiş olan PAPKO/Öner Kocabeyoğlu Koleksiyonu’ndan bir seçki ile bu seçkiye eşlik eden Müze Evliyagil Koleksiyonu’ndan yapıtları bir araya getirerek izleyiciye sunuyor. Seçilen yapıtların Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti modernizmi ile başlayarak günümüze değin post-modern ve ilişkisel estetik süreçlerindeki gelişmeleri izlemiş ve kapsamış olması her iki koleksiyonun da temel özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda sergi izleyiciye bu gelişmeyi ve sürekliliği göstermeyi de amaçlıyor.

Sergide; Adnan Çoker, Ahmet Doğu İpek, Alaettin Aksoy, Ali Elmacı, Altan Gürman, ANSEN, Ardan Özmenoğlu, Avni Arbaş, Bedri Baykam, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burcu Perçin, Burhan Doğançay, Can Akgümüş, Deniz Aktaş, Eren Eyüboğlu, Erol Akyavaş, F. Murat İrtem, Fahrelnissa Zeid, Feyhaman Duran, Fikret Mualla, Fırat Engin, Gülşah Bayraktar, Gülsün Karamustafa, Günnur Özsoy, Hakkı Anlı, İbrahim Balaban, İnci Eviner, Kemal Seyhan, Komet, Mehmet Güleryüz, Mithat Şen, Mübin Orhon, Murat Akagündüz, Murat Germen, Murat Morova, Mustafa Horasan, Nejad Melih Devrim, Nejat Satı, Neş’e Erdok, Ömer Uluç, Osman Dinç, Roland Topor, Seçkin Pirim, Selim Cebeci, Selim Turan, Selma Gürbüz, SENA, Seyhun Topuz, TUNCA, Yüksel Arslan ve Yuşa Yalçıntaş’ın eserleri yer alıyor.

“Sanat Umudun En Yüksek Biçimidir” başlıklı grup sergisini 15 Ekim 2022 - 16 Temmuz 2023 tarihleri arasında perşembeden pazara Müze Evliyagil’de ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
1. Komet, İsimsiz, 2003, 70x100 cm
2. Yüksel Arslan, Arture 149, Özel Teknik,70x108 cm
3. Fikret Mualla,1954, Pipolu Adam,38x52 cm
4. Fahrelnissa Zeid,Oturan Çıplak, 1944, 73x60 cm

0
2631
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage