28 EKİM, ÇARŞAMBA, 2020

Mutlu Gülüşler için “Dodi Dişdostu” ile Tanışın

​Elif Yonat Toğay'ın yazdığı, Damla Tutan'ın resimleriyle hayat verdiği diş sağlığı ve bakımının önemini eğlenceli bir öykü aracılığıyla aktaran Dodi Dişdostu, Uçanbalık tarafından yayımlandı.

Toğay, Dodi Dişdostu’nda çocuklara doğadaki hayvan ve bitkilerin birbirleriyle olan ilişkisi üzerinden ağız bakımı ve diş fırçalamanın gerekliliği hakkında farkındalık kazandırıyor. Çayırdaki zürafadan denizdeki köpek balığına, yeryüzündeki canlıların diş yapılarının özelliklerine ve diş temizliklerini nasıl yaptıklarına dair bilgiler paylaşıyor, son sayfalarındaki ''Biliyor Musun?'' adlı bölümde şaşırtıcı bilgiler veriyor. Farklı türdeki canlıların hijyen alışkanlıklarına değinirken, doğanın döngüsüne de işaret eden Dodi Dişdostu; kişisel bakımına ve temizliğine yalnız insanların önem vermediğini, diğer canlıların da ''kendi yöntemleriyle'' bu rutine katıldığını hatırlatıyor.

​Yaşamını sağlıklı dişlere adayan Dodi, fırçalayacak diş arıyor. Bir sabah gizlice çıktığı yolda, bilin bakalım karşısına kimler çıkıyor? Çölde kendisini selamlayan DiliDışarıda fil, dişini kumlarla temizliyor; ona yardımcı olamayacağını fark eden Dodi, yeni umutlarla yola devam ediyor. Çayırda karşısına çıkan ONeBoyunÖyle zürafaya yaklaşınca, onun da dişlerini başka birinin temizlediğini keşfediyor. Sincap, kedi, maymun, su aygırı derken; Dodi bir ağız dolusu diş bulmakta kararlı görünüyor!

0
2515
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage