27 ŞUBAT, CUMARTESİ, 2021

Medeniyetlerin Ardında Bırakabildikleri Güzellikler

Özkan Elagöz’ün “Karyalılar” başlıklı sergisi kişisel sergisi 1-21 Mart tarihleri arasında artgalerim Karaköy’de sanatseverlerle buluşacak. Sergide Özkan Elagöz’ün dokusal çatlak adını verdiği ve kendi tarafından geliştirdiği teknik ile yaptığı eserleri yer alıyor.

Özkan Elagöz “Karyalılar” sergisinde yaşadıkları dönemdeki güzellikleri bırakabilme adına verdikleri mücadelelerinden dolayı çok etkilendiği bir medeniyet olan Karyalılar’dan ilham alıyor. Bitkiler ile tedavide uzmanlaşan Karyalılar’ın doktorlarına Koca Karya, yaptıkları ilaçlara da Koca Karya İlaçları deniyor. Elagöz gelecekteki insanların daha sağlıklı yaşamaları ve yaşlanmaları için organik tarımın önemine vurgu yaparken bitkiler ile tedavinin önemini bir kere daha hatırlatabilmek amacıyla eserlerini üretiyor. Eserlerinde kullandığı seramikten yaptığı her bir parça bir bitkiyi temsil ediyor ve 1000 C derecede fırınlanıyor. Fırından çıkan parçaların bir araya gelmesinden oluşan kompozisyonlar aslında bitkiler ile tedavide kullanılan reçeteleri ifade ediyor.

Canlı cansız yaratılan her şeyin kendine has yüzey dokuları vardır. Bunlar yaşadığımız evrende çok uzun yıllar içerisinde maruz kaldıkları bir takım iç veya dış etkenlerin neticesinde değişikliklere uğramışlardır. Çöller, dağlar, nehir yatakları, vadiler, kanyonlar, su deltaları, ağaç gövdeleri, zaman içerisinde değişmişler ve değişmeye de devam etmektedirler. Bu oluşumlar Elagöz’ün eserlerine ilham kaynağı olmuşlardır.

​Özkan Elagöz’ün “Karyalılar” isimli sergisi 1-21 Mart tarihleri arasında artgalerim Karaköy’de ziyaret edilebilecek.

0
1261
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage