07 AĞUSTOS, PAZAR, 2022

Maria Kılıçlıoğlu Baraz’ın Eserleri Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde

Heykeltıraş Maria Kılıçlıoğlu Baraz’ın sürrealist ve fantastik öğeleri düş gücüyle birleştirerek ürettiği eserlerinden oluşan sergisi Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde 31 Ekim’e kadar sanatseverlerle buluşuyor.

Ünlü heykeltıraş Dimitri Dimov’un kızı olan Maria Kılıçlıoğlu Baraz’ın ilk çalışmaları olan AnaŞeytanMelekÖpücük gibi önemli eserler, sanatçının form arayışı olarak doğdu. Işık, sanatçının yapıtlarının öznesi olarak heykele biçim veren, biçime devinim katan bir öğe oldu. Döküm yönteminin başlangıcından sonuna dek balmumu tekniği uygulayan sanatçının yapıtları iyiliğe, güzelliğe, duyarlılığa ve umuda çağrı niteliği taşıyor. Taş, balmumu ve bronz kullanarak ürettiği heykelleri ile Helenistik tarzda çok sayıda esere imza atan sanatçının 1993 yılında yapmış olduğu bronz Atatürk büstü T.C. Sofya Büyükelçiliği’ne hediye edildi. Sanatçı bugüne kadar 78 kişisel sergi ve yaklaşık 700 karma sergiye katıldı.

Sanatçı Maria Kılıçlıoğlu Baraz’ın eserleri 31 Ekim’e kadar Ankara’da yer alan Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

​Adres: Next Level AVM Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:3/C1 Kat:2 Söğütözü/Ankara

0
1944
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage