22 ŞUBAT, SALI, 2022

Madencilere Bir Saygı Duruşu: "Babamı Beklerken"

Joanne Schwartz'ın yazdığı ve Sydney Smith’in resimlediği 1800’lerden bu yana yeraltında alın teri döken madencilere saygı duruşu niteliğinde bir kitap olan Babamı Beklerken, Gonca Özmen’in çevirisiyle Kırmızı Kedi Çocuk’tan çıktı.

Kendisi de madenci çocuğu olan yazar, bir maden kasabasına ışık tutuyor. Bir çocuğun denizle ve denizin altında çalışan babasıyla kurduğu bağı incelikle anlatıyor. Şehirdeki Küçük ve Nehir Gibi Konuşurum'un ödüllü illüstratörü Sydney Smith'in çizimleri de pırıl pırıl sahil günüyle madencilerin çalıştığı yeraltı karanlığı arasındaki çarpıcı zıtlığı gösteriyor.

CILIP Greenaway Madalyası’yla ödüllendirilen Babamı Beklerken, her yaştan okura madencilerin emeği, çalışma koşulları ve karanlıkla aydınlık imgeleri üzerine düşünme fırsatı sunuyor.

​“Denizin ötelerinde dalgalar bembeyaz. Denizin altındaysa kömür kazıyor babam.”

0
1984
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage