30 TEMMUZ, CUMA, 2021

Link İlk Sergisi “Mesafe” İle Sergi Etkinliklerine Başlıyor

İzmir Alsancak’ta Temmuz ayında faaliyete geçen, temeli müziğe dayalı kültür sanat alanı Link, “Mesafe” başlıklı ilk sergisini 17 Ağustos’a kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

Glob.Era iş birliğiyle düzenlenen sergide Adem Toprak, Ali Kanal, Alper Bıçaklıoğlu, Aysel Güneş, Barış Atal, Berna Dolmacı, Hanife Buğurcu, İlyas Hayta, Menekşe Uslu ve Orhan Çaçan’ın eserleri yer alıyor. Doğa ile aramızda oluşturduğumuz boşluğa dikkat çekmeyi ve bu boşluğu insan-mekân ilişkisi üzerinden tekrar sorgulamayı amaçlan sergide, eserlerin bir kısmında geri-dönüşüm veya organik malzemeler kullanılırken bir kısmı geleneksel tekniklerin günümüz yorumlarını yansıtıyor.

İnsan merkezli çağ denildiğinde kastedilen insanın fiziksel varlık halinden ziyade baskın yetisi aklın sürdüğü egemenliktir, elbette. Doğa karşıtlığı ve hayvan oluştan korku “insan” fikrinin temelini oluşturur.

Dünya ile aramıza koyduğumuz boşluğun derinliği tam da dehşet verici düzeylere ulaştığında, insanlık olarak toplum organizasyonunun çöküşüne şahitlik ediyoruz. Distopik öngörülerin gerçeğe dönüştüğü, bilim kurgunun yeni normal olduğu şimdiki zaman, bizi ‘küresel’ kavramını yıllardır kullanılan ekonomik anlamı ötesinde algılamaya itiyor.

Mesafe, ilkel oluş ve uygarlık arasındaki bu çatışmadan beslenerek kendi dilinde aktardığı anlatısıyla bizleri sezgilerimizi hatırlamaya davet ediyor.

​“Mesafe” başlıklı karma sergi 17 Ağustos’a kadar İzmir’de yer alan Link’te ziyaret edilebilir.

0
1292
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage