30 EYLÜL, CUMARTESİ, 2023

Kırmızı Başlıklı Kız Değil “Kırmızı Uzay Başlıklı Kız”

Yazar Olivier Dupin ve çizer Grégoire Mabire’nin kırmızı başlıklı kızın hikâyesini bilişim çağı çocukları için yeniden yorumladıkları Kırmızı Uzay Başlıklı Kız, Yağmur Yavaş Aydın’ın çevirisiyle Uçanbalık’tan çıktı.

Kırmızı Uzay Başlıklı Kız, klasik bir masalı üzerine biraz kozmik ışın ve az biraz da yıldız tozu serpiştiriyor. Kitap, aslolan erdemin yaşadıklarımızdan ders çıkarmak olduğunu hatırlatırken zamanlar ve mekânlar değişse de iyilik ve kötülük gibi bazı temel kavramların hiçbir koşulda değişmeyeceğine vurgu yapıyor. 5 yaş ve üzeri okurlara kıvrak zekâyla her sorunun ve sorumluluğun üstesinden rahatça gelinebileceğini de gösteriyor.

“Adına yakışır şekilde kıpkırmızı giyinmeyi çok seven Kiraz, uzayın ta derinliklerinde, Sepet isimli bir galaksideki küçücük bir gezegende ailesiyle birlikte yaşıyordur. Günlerden bir gün, annesi Kiraz'a önemli bir sorumluluk verir: Hasta büyükannesine bol vitaminli kurabiye götürmelidir. Tabii, yolda hiç oyalanmaması koşuluyla. Neden mi? Çünkü galakside bazı kötü kişilerin namı dolaşıyordur. Mesela Havkurt Gezegeni'nin uydusunu birbirine katan murtlar gibi! Ve bu bol tüylü, korkunç yaratıkların göze alamayacakları şey yoktur...”

0
800
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage