09 MAYIS, PAZARTESİ, 2022

“Kelepçe Kullanma Kılavuzu” Oyunundan İki Yeni Gösterim

Hüseyin Avni Danyal ve Başak Daşman’ın rol aldığı Kelepçe Kullanma Kılavuzu oyunu, 13 Mayıs’ta Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da, 25 Mayıs’ta Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde tiyatroseverle buluşacak.

Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir sorgunun sahnelendiği Kelepçe Kullanma Kılavuzu oyununda Başak Daşman zeki ve entelektüel bir kadını, Hüseyin Avni Danyal ise inatçı bir polisi canlandırıyor. Dram türündeki tek perdelik oyun, yaptıklarından emin bir şekilde sorgusunun bitmesini bekleyen bir kadın ile yaptığı meslekten kurtulmanın derdinde olan bir adamın hikâyesine odaklanıyor. Bazı gecelerin, şafağın sökmesini engellemeye çalıştığını anlatan bu tiyatro oyununda, güç dengeleri de değişip duruyor. İzleyiciyi polisin mi yoksa kadının mı sorgulandığı ikileminde bırakan oyun, kimsenin göründüğü gibi olmadığı bir polis sorgusunda “Nasıl kaybedilir?” sorusunu sormaya çağırıyor.

İlk kez 25 Nisan’da Fişekhane’de izleyiciyle buluşan oyunu dramaturg Irmak Bahçeçi yazdı, Serkan Üstüner yönetti. Nova Oyun Yapım tarafından sahnelenen oyunun yapımcılığını Mutlu İgdi ve Ali Özdemir, proje asistanlığını Yeraz Çağlayan, reji asistanlığını ise Arda Anarat üstleniyor. Elçin Gürler’in uygulayıcı yapımcılığındaki oyunun dekor tasarımı Cihan Aşar, ışık tasarımı Ayşe Sedef Ayter, müzik tasarımı Anıl Balkan, styling Selin Ölçen, afiş tasarımı Seda Erdem imzası taşıyor. Oyunun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

​13 Mayıs’ta Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da, 25 Mayıs’ta Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde sahnelenecek oyunun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
2817
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage