19 EYLÜL, PAZAR, 2021

Kasa Galeri’den Yeni Sergi: “Dünyanın Ağırlığı”

Kasa Galeri, Misal Adnan Yıldız’ın küratörlüğünde düzenlenen “Dünyanın Ağırlığı” başlıklı karma sergiyi 22 Eylül - 5 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor.

“Dünyanın Ağırlığı” sergisinde Nevin Aladağ, Mahmut Celayir, Cansu Çakar, İpek Duben, Dennis (Mehmet Refik) Gün, Neşe Karasipahi, Berk Kır, Murat Morova, Agnieszka Polska, Peter Robinson, Furkan Öztekin, Ayfer Tutkan ve Billy Apple®’ın eserleri yer alıyor. Seri mantığıyla rezonans hâlinde çıkan edebi, şiirsel, kavramsal ve soyut sanatsal üretimler ile ekrana sığmayan ve asla ekrandan izlenemeyecek işler seçkinin odağını oluşturuyor. Serginin küratörü Misal Adnan Yıldız ile Kasa Galeri’nin direktörü Derya Yücel’in mimari, kavramsal ve küratöryel arayışlarından yola çıkan sohbetlerinden bugüne gelen ve Yıldız’a bir nevi eve geri dönüş bileti olan sergi, ziyaretçilerin kendi yorumunu bırakacağı şiirsel bir alan ya da her an değişen bir anlatı mekânı oluşturarak aşk, yansıma ve iç gözlemin birleşeceği bir olasılık yaratıyor. Sergi, Kasa galerinin organizasyonuyla çevrimiçi bir araştırma sunumuna dönüşüyor. Her bir oda için, kıymetli bir edebi referansı geri çağıran küratörün, izleyiciye önerisi sergiyi yalnız gezmeleri ve mümkün olduğu kadar gözleriyle düşünmeleri:

"Dünyanın ağırlığı aşktır
Yalnızlığın yükü altında
Memnuniyetsizliğin yükü altında
Ağırlık, taşıdığımız ağırlık aşktır.” 
Allen Ginsberg

"(...) ölüm döşeğinde, sana bir gün daha bahşedileceği söylenseydi, geçirdiğin ömrün hangi gününü yeniden yaşamak isterdin ey bilge dostum?"
Antranik Dzarugyan, Çocukluğu Olmayan Adamlar 

“Aşksız geçen bir ömür beyhude yaşanmıştır.”
Şems Tebrizi 

​“Dünyanın Ağırlığı” başlıklı karma sergiyi 22 Eylül - 5 Kasım tarihlerinde hafta içi her gün 10:00 - 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

0
2031
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage