18 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2022

Kasa Galeri Sezonu “Hikâyeler yürür” Sergisiyle Açıyor

Betül Aksu, Tayyibe Benek, Didem Erbaş, Dilara Göl, Ali Kanal ve Özge Yağcı’nın eserlerinden oluşan “Hikâyeler yürür” başlıklı grup sergisi, 14 Eylül - 28 Ekim tarihleri arasında Kasa Galeri’de sanatseverlerle buluşacak.

Küratörlüğünü Emre Akaltın’ın üstlendiği “Hikâyeler yürür” başlıklı sergi, görsel kültüre dair bir ayak sürüme, belki bazen takılma, tökezleme gibi durumlardan yola çıkarak hikâyelerin doğası üzerine kurgulanıyor. Sergi, önceden kurgulanmış hazır sahneler, tasarlanmış algoritmalar, hız akışı ve otomasyonun karşısına tamamı kurgulanmamış deneyimleri koyuyor. Sanatçıların üretimleri kesintiye uğrama, boşluklara yer açma, sabır ve yavaşlama aracılığı ile hikâyelerin doğasını sorgulamaya açıyor.

“Hikâyeler yürür” sergisinde yer alan eserler, sonsuz bir akış içerisinde hazır bir şekilde bulunan anlatılara ve üsluplara karşılık, istemsizliğe ve kendiliğindenliğe öncelik veriyor, deneyimin doğasına göndermede bulunuyor.

​“Hikâyeler yürür” başlıklı grup sergisini 14 Eylül - 28 Ekim tarihleri arasında hafta içi her gün 09:00 - 17:00 saatlerinde Kasa Galeri’de ziyaret edebilirsiniz.

0
4009
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage