18 HAZİRAN, CUMA, 2021

Karıncalar Hakkında Sıra Dışı Bir Kaynak

Kore Ulusal Doğa Bilimleri tarafından hazırlanan, karıncaların var oluşundan günümüze hangi evrelerden geçtikleri, kaç türe ayrıldıkları, hangi yaşam alanlarına sahip oldukları ve nasıl beslendikleri gibi bilgilerin yer aldığı Karıncalar kitabı Koreceden Türkçeye Şebnem Taylak’ın çevirisiyle Yeni İnsan Yayınevi’nin Fide Serisi’nden çıktı.

Editörlüğünü Kore Ulusal Ekoloji Enstitüsü Başkanı Jae Chun Choe üstlendiği bu kitap Parlak Ateş Karıncası, Kızıl Göğüslü Kore Karıncası, Dikenli Karınca, Kral Karınca, Hasat Karıncası ve daha fazlasıyla tanıştırarak tüm çocuklara bir karınca uzmanı olma imkânı veriyor.

​Çocukların hipotez oluşturarak, deney-gözlem yolu ile uygulamalı biçimde karıncaları tanımasına fırsat veriyor. Adeta karınca yuvasının odalarında gezer gibi, topluluk ve davranış araştırma, karınca sınıflandırma ve ekoloji araştırma gibi laboratuvarlarda gezinerek öğrenmeyi, eğlenmeyi; uzman olmayı öğretiyor. Kitabın son bölümünde, her çocuğun kendi kendine ya da bir yetişkin eşliğinde kolayca yapabileceği deneyler yer alıyor. Hayvanlara zarar vermeden yapacağı deneyler, küçük insanların bilim dünyasına ilk adımlarını atmasını ve kendilerini tanımaları için bir fırsat sunuyor. 

0
1093
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage