09 OCAK, CUMARTESİ, 2016

Kahve Tutkunları Bu Sergiyi Kaçırmayın

“Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” sergisi kahve severlerin ilgisini çekecek türden bir seçkiyle meraklılarıyla buluşuyor. Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlayan sergi aslında kahvenin kültürlerarası ortak dilinden yola çıkarak hazırlanan bir kültür projesi. Sergi Kahire, İstanbul ve Viyana’dan şehrin kahve anlatılarını fotoğraflar, videolar ve hikâyelerle aktarıyor.

Kahvenin bugününü, tarihinden gelen anlatımlarla aktaran ve İstanbul’u kahvenin yolculuğunda bir buluşma noktası olarak konumlayan projede Viyana, İstanbul ve Kahire’nin günlük yaşamında kahve ile kurulan yaşamsal ilişki tüm çarpıcılığıyla gözler önüne seriliyor. Suna Altan’ın küratörlüğünde, Yeşim Bakırküre’nin sergi tasarımını, Haluk Tuncay’ın grafik tasarımlarını, Sercan Tekin’in de videolarını üstlendiği “Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” projenin fotoğrafları ise Manuel Çıtak’a ait.

Mehmet Kurukahveci Kültür Merkezi tarafından düzenlenen ve 27 Şubata kadar devam edecek sergi boyunca her Cumartesi günü “Kahve Bahane, Sohbet Şahane” başlıklı sohbetler de gerçekleştirilecek.

Program:

9 Ocak: Beşir Ayvazoğlu – Kahve Tiryakileri

16 Ocak: Çiçek Akçıl – İstanbul Kahvehaneleri

23 Ocak: Zeynep Tarım - Osmanlı Sarayında ve Devlet Adamları Arasında Kahve İkramı

30 Ocak: Kemalettin Kuzucu – Kahve ve Okuma

6 Şubat: Turgay Tuna – Kahire Kahvehaneleri

13 Şubat: Musa Dede – Kahve ve Tasavvuf

20 Şubat: Nihal Bursa – Türk Kahvesinin Maddi Kültürü

27 Şubat: Melitta Huber Armağan – Viyana Kahvesi, Kahvehaneleri ve Kahve Kültür

0
8709
4
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage