22 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2022

Kafacanlar Serisi Devam Ediyor: “Tabii ki Ben Kazanacağım”

Tülin Kozikoğlu’nun iletişim, iş birliği, problem çözme ve zor durumlarla baş etme gibi sosyal beceriler kavramları etrafında toplanan “Kafacanlar” serisinin yeni kitabı Tabii ki Ben Kazanacağım, Murat Kalkavan’ın resimleriyle Doğan Çocuk’tan çıktı.

Tabii ki Ben Kazanacağım, rekabet konusuna odaklanıyor. Kitabın kahramanı Alpcan katıldığı yarışmalarda hep birinci olmak istiyor ama bu konuda pek başarılı değil. Çünkü Alpcan'ın en iyi olduğu konu sinek yakalamak ve ne yazık ki sinek yakalamanın yarışması yapılmıyor. Peki Alpcan bir yarışmada birinci olma zevkini nasıl tadacak?

Rekabet çok erken yaşlarda tanıştığımız bir kavram. Hayatımıza daha okul öncesi dönemde giriyor. Bu kitapta rekabetin kendini başkalarıyla karşılaştırmak anlamına gelmediği eğlenceli bir dille anlatılıyor. Bazen gerçekten de önemli olanın "kazanmak" değil "katılmak" olduğunu, kaybetmenin olağanlığını, hatırlatıyor.

​Serinin her kitabında olduğu gibi bu kitabın sonundaki sürpriz sayfada da okuma kültürü konularından bazılarına yer veriliyor. "Kahramanın yolculuğu", "metin kurgusu", "okuma eylemi" gibi konulara değinilen son bölümde Alpcan eninde sonunda bir ödül almanın sevincini yaşıyor.

0
1598
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage