24 KASIM, SALI, 2020

Kadınlar Şiddeti Konuşuyor: “Hegemonya”

Kadına şiddete karşı dijital hak bilgilendirme çalışmaları yürüten kadinhaklari.org'un hazırladığı, Handan Uslu’nun yönettiği ve dokuz farklı kadının tanıklıkları eşliğinde toplumun ve medyanın kadına yönelik şiddete olan katkısını ve etkisini sorgulayan Hegemonya adlı belgesel, 25 Kasım’da “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü”nde ilk kez yayımlanacak.

Ayşe Ece Durmaz, Gül Erdoğmuş, Handan Uslu, İris Mozalar, Mahinur Aytaç, Merve Namlı, Nesibe Kırış ve Zeynep Reva’nın tanıklıklarınını yer aldığı film; hak ve yaşam mücadelesinde kadını bekleyen hukuki ve psikolojik yolculuğun izini sürerken, kadınların iç muhasebelerinden dönüşümlerine, kurdukları duygusal ortaklıkların bu mücadelenin bir parçası olduğunu söylüyor. Hegemonya’nın ilk gösterimi, 25 Kasım Çarşamba günü saat 14:00’te platformun YouTube kanalında yapacak.

Kadın Hakları Dijital Veri Platformu’nun AB Türkiye Delegasyonu’nun Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteğiyle çektiği filmin prodüksiyon sorumluluğunu Berk Büyükakın ve görüntü yönetmenliğini Barış Aygen üstlenirken, alternatif sahnelerin özgün söz ve müzik yazarlarından İlay Bal da filme şarkılarıyla katkıda bulundu.

Hegemonya’nın 25 Kasım Çarşamba günü saat 14:00’te platformun YouTube kanalında yapılacak ilk gösteriminin ardından, Zoom üzerinden 14.30’da film ekibinin katılacağı bir çevrim içi sohbet gerçekleşecek. Sınırlı sayıda katılımcının alınacağı söyleşiye buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=znvwdf4OyUc

0
3238
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage