04 MAYIS, CUMARTESİ, 2024

Jørgen Leth’in Spor Belgeselleri Engelsiz Filmler Festivali’nde

Bu yıl 7-13 Haziran tarihleri arasında on ikinci kez gerçekleşecek Engelsiz Filmler Festivali, Danimarkalı sinemacı Jørgen Leth’in beş spor belgeselinden oluşan bir seçkiyi sinemaseverlerle buluşturacak.

Festivalin sinema tarihine iz bırakan sinemacılara odaklanan “Parmak İzi” bölümünde bu yıl Danimarkalı yönetmen, şair, gazeteci, bisiklet ve caz müzik yorumcusu Jørgen Leth’in filmleri yer alacak. Yönetmenlik kariyeri 1963 yılında başlayan Leth’in, farklı tür ve temalarda 47 filmlik bir filmografisi bulunuyor. Önümüzdeki aylarda 87. yaşını kutlamaya hazırlanan yönetmenin; Cehennemde Bir Pazar (A Sunday in Hell), Yıldızlar ve Su Taşıyıcıları (The Stars and The Water Carriers), Pelota, Hareket Filmi (Motion Picture) ve Çin Masa Tenisi (Chinese Ping-Pong) isimli spor belgeselleri festivalde izleyici karşısına çıkacak.

Ayrıca festivalin “Çocuklar İçin” seçkisi ve Stop Motion Animasyon Atölyesi çocuk izleyicileri hem film izlemeye hem de bir arada üretime davet ediyor. Seçkide; Endre Lund Eriksen ve Daniel Damm’ın Ev Ofis, Lena von Döhren ve Eva Rust’un Gölet, Janice Nadeau’nun Harvey, Jan Mika’nın Kaz, Anne-Sophie Gousset ve Clément Céard’ın Kız Kardeşler Arasında, An Vrombaut’un Saklambaç, Bram Algoed’un Sandıkta Ne Var? filmlerine yer verilecek.

​Engelsiz Filmler Festivali, 7-13 Haziran tarihleri arasında Ankara’da Paribu Cineverse ANKAmall ve Goethe Institut salonlarında izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Türk Tuborg ana sponsorluğunda gerçekleşecek Festival’in destekçileri arasında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Danimarka Büyükelçiliği ve Norveç Büyükelçiliği bulunuyor. Programında yer verdiği tüm filmleri sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile sinemaseverlerle buluşturan Engelsiz Filmler Festivali, tüm etkinliklerini de erişilebilir olarak gerçekleştiriyor. Festival hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
539
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage