24 HAZİRAN, CUMA, 2022

İstanbul ve Tel Aviv’in Pazarlarına Bir Yolculuk: "Pazar // Shuk"

Kornelia Binicewicz ile Italo Rondinella’nın İstanbul ve Tel Aviv’deki pazar yerlerinin hikâyelerini yeni ve farklı bir bakış açısıyla anlattıkları Pazar // Shuk adlı kitap çalışması yayımlandı.

İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu tarafından ANU Museum Tel Aviv'in desteğiyle ve Paper Street Co. iş birliği ile hazırlanan Pazar // Shuk, okurları İstanbul ve Tel Aviv’in pazar yerlerinin mikrokozmosunu hikâyeler ve fotoğraflar ile keşfetmeye davet ediyor.

İstanbul’daki pazar, Tel Aviv’deki shuk, insanların ilk ve en önemli buluşma noktası, kültürel görüşmelerin yapıldığı ve yeni iş birliklerinin kurulduğu yerdir. Bu yerler, toplumun tarihsel ve demografik hafızasını canlandırabileceği, çoğulculuğunu yeniden keşfedebileceği ve çeşitliliğini kavrayacağı yerlerdir. Bunlar ayrıca şehrin dokusundaki engellenemez değişikliklerin fark edilebildiği kentsel keşif yerleridir. Pazar yerlerinin farklı insan gruplarını bir araya getirme konusunda kendine has bir yeteneği vardır.

Kitaptaki hikâyelerin anlatıcıları arasında Musa Dağdeviren (Çiya Sofrası’nın şefi ve sahibi), Aret Silahlı (Aret’in Yeri’nin sahibi), David Kishka (İsrail Mutfak Kültürü Derneği Başkanı), Sherry Ansky (Yemek gazetecisi ve Tel Aviv’deki Sherry Herring’in sahibi), Avivit Priel Avihai (Tel Aviv’deki Ouzeria’nın şefi ve sahibi)’nin yanı sıra bu şehirlerin pazar yerlerinde çeşitli rolleri olan ve yerel pazar kültürüne entegre olmuş kişiler yer alıyor.

Polonya kökenli, İstanbul merkezli kültür antropoloğu Kornelia Binicewicz, müzik ve yemek projeleri küratörü. Polonya, Türkiye ve İsrail’deki bazı müzik ve kültür festivallerinin program yöneticisi; “Ladies on Records” küratöryel girişiminin ve “Eat Music with Culture” projesinin kurucusudur.

İstanbul’da yaşamını sürdüren İtalyan belgesel fotoğrafçısı ve film yapımcısı Italo Rondinella, temel olarak çağdaş küresel toplumun çatışmaları ve zorluklarıyla ilgili sosyal temalara odaklanmaktadır. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Venedik Bienali Vakfı gibi birçok uluslararası kurumla işbirliği yaptı. RSI (İtalyan dilinde İsviçre kamu yayıncılığı) ‘a düzenli olarak katkılar yapmaktadır.

İstanbul ve Tel Aviv’in pazarlarında olağanüstü bir yolculuğa çıkartan Pazar // Shuk, hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz ve kitabı buradan satın alabilirsiniz

0
1455
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage