16 EYLÜL, PERŞEMBE, 2021

İstanbul Havalimanı Kültür ve Sanat Çalışmalarını İGART Çatısı Altında Topluyor

İstanbul Havalimanı, kültür ve sanata verdiği destek kapsamında bu alanda yapılan tüm çalışmaları İGART çatısı altında bir araya getiriyor. İGART’ın ilk çalışması olan İGART Sanat Projeleri Yarışması kapsamında havalimanının metro çıkış alanındaki “Viyadük altı” yarışmaya açılıyor.

Bugüne kadar havalimanı müzesi ve havalimanı kütüphanesi gibi yenilikçi projelerin yanı sıra çok sayıda sergi, atölye çalışması ve canlı müzik performansına ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı, İGART bünyesinde yapılacak çalışmalarla birlikte sanata daha fazla yer açıp, sanatçılara daha fazla destek vermeyi hedefliyor. İGART kapsamında resimden heykele, mimariden eleştirmenliğe, küratörlükten akademisyenliğe kadar sanatın her alanından projeler gerçekleştirilmesi planlanıyor. Başkanlığını ressam ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın yaptığı yürütme kurulunda Prof. Dr. Gülveli Kaya, Nazlı Pektaş, Deniz Odabaş, Prof. Dr. Marcus Graf, Gökhan Şengül, Murat Tabanlıoğlu, Mehmet Ali Güveli, Mehmet Fehmi Bilge yer alıyor.

Plastik sanatlar alanında üretim yapan sanatçılara açık olan ve birden fazla farklı proje alanlarından oluşan İGART Sanat Projeleri Yarışması’nın ilk iki etabı için çağrı yapıldı. İGART Sanat Projeleri Yarışması’nda toplamda 17 proje alanı yer alıyor. Yarışmanın ilk etabındaki havalimanının metro çıkış alanındaki “Viyadük altı”nı kapsayan 1. kategori proje alanı sadece 35 yaş altı sanatçılara açık olacak. Geri kalan etaplar da 2022’de yarışmaya açılacak. Yarışmada her bir proje alanı için finale kalacak olan 3 projenin sahiplerine 10’ar bin TL ödül verilecek. Kazanan proje sahibine verilecek büyük ödül için 1 milyon liralık telif bedeli belirlendiği açıklandı. Yarışmanın jürisinde İGART Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, İGART Yürütme Kurulu Üyelerinden Deniz Odabaş, Prof. Dr. Gülveli Kaya, Prof. Dr. Marcus Graf, Mehmet Ali Güveli, Murat Tabanlıoğlu, Nazlı Pektaş’ın yanı sıra heykeltıraş Seyhun Topuz ve heykeltıraş Seçkin Pirim bulunuyor. Yarışmaya 1 Kasım tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Kazanan projenin ise 20 Aralık 2021’de açıklanması planlanıyor.

​İGART Sanat Projesi, Eylül ayında gerçekleşecek mekân tanıtım turları ile başlayacak. 21 - 28 Eylül ve 5 Ekim tarihlerinde saat 12:00’de Beşiktaş Vapur İskelesi önünden servis aracı ile ulaşım sağlanabilecek.

0
1611
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage