26 OCAK, SALI, 2021

İnsanın Dünyaya Yerleşmesi

Ahmet Çerkez, insanın felaketler sonrasında yeryüzüne yeniden adapte olmasını ve yaşamı yeniden inşa etmesini merkeze aldığı ikinci solo sergisi “Yeryüzüne Yerleşmek” ile 8 Şubat’tan itibaren Art On İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.

Ahmet Çerkez’in resminide yaşamın ilk gününe başlar gibi sakin ve yalın bir üslupla kurduğu resimlerinde, akrilik boyayla yaratılan degrade zeminlerin üzerinde yüzen lekeler ve kurşun kalem ile işaret edilen sınır ve hareket dikkati çekiyor. Çerkez’in sanat üretiminde temelaldığı felaket karşısında yeniden başlama, yeni bir alan belirleme, yerleşme ve yaşamı sürdürme motivasyonu konuları “Yeryüzüne Yerleşmek” sergisinde kişisel tarihindeki izleri ve resim serüvenindeki birikimleri yeni bir resim alanına taşıyor. Çerkez, dünya düzeninde kendisi dışında gelişen ve müdahale edilemeyen yapılara duyduğu tepkiyi, kızgınlık ve öfkeyi, resimde bir tür arınma, sadeleşme, sükûn bulma üzerinden dindiriyor. İnsanın dünya üzerindeki yerleşimi boyunca, kendi içinde de bir kara parçasına yerleştiği, kimi zaman sert kimi zaman kırılgan katmanlarla alanını kurduğunu belirten sanatçı, bu örneklemi resim yüzeyinde doğa gözlemleriyle yansıtıyor. Doğanın zaman içinde ortaya çıkardığı organik bütünlükleri izleyen ve analiz eden Çerkez, bu serbest formların izdüşümünü, minimum müdahale ile kendi resmine taşıyor.

​Ahmet Çerkez’in “Yeryüzüne Yerleşmek” isimli kişisel sergisini 8 Şubat – 13 Mart 2021 tarihleri arasında Art On İstanbul’da ziyaret edebilirsiniz.

0
1773
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle