
80 yıl boyunca 80 Türkiyeli fotoğrafçının yakaladığı eserlerin sergilendiği “İnsan İnsanı Çekermiş” 2 Haziran’da İstanbul Modern’de sanatseverlerle buluşmuştu. Adından da anlaşılacağı üzere serginin odak noktası insan.
Yeni kazandırılan fotoğraflarla daha da zenginleşen sergi 80 yıl boyunca Türkiye’deki sosyo-ekonomik değişimlerden fotoğrafçının insan ve yaşamla olan ilişkisine kadar birçok temaya değiniyor.
Küratörlüğünü Merih Akoğlu’nun yaptığı sergi arka sokaklarda yakalanan çarpıcı görüntülerin farklı bakış açılarıyla kurgulanmış fotoğraflarla yan yana gelmesiyle oluşmuş. Anadolu kasabalarından büyük şehirlere ve stüdyolara uzanan sergi 18 Aralık tarihine kadar İstanbul Modern’de açık olacak.