21 EKİM, ÇARŞAMBA, 2020

İçinde Bulunduğumuz Sisteme Karşı Bir Farkındalık

Burak Kutlay’ın “Anthroposynthetic” adlı üçüncü kişisel sergisi 11 Kasım 2020’de Merkur Galeri’de sanatseverlerle buluşacak. “Gümüş Haz” ve “In The Land Of Human” sergilerinden sonra Kutlay’ın üçüncü kişisel sergisi olan “Anthroposynthetic” insanın içinde bulunduğu sisteme karşı olan farkındalığını ele alıyor.

Burak Kutlay’ın “Sentetik insan” anlamında kullandığı Antroposentetik İngilizcede “Anthropo” ve “Scene” (insan sahnesi) kelimelerinden türüyor ve bu kavram aynı zamanda yapay ve bileşimli anlamına gelen sentetik kelimesi ve antropo kelimesinin birleşimini de gerçekleştirerek yapay olarak dünyayı değiştirme gücünü elinde bulunduran insanoğlunu işaret ediyor.

Teknoloji, insan toplumunun ve faunasının gelişmesinde bir araç mı olacak? Yoksa kapital düzende kişisel çıkarlar sağlayan bir amaç mı olacak? Hiroşima ve Nagazaki’de kullanılan teknolojide olduğu gibi bu teknolojiler bir yıkım mı getirecek? Yoksa daha özgür, daha bireysel imkânlar ve olanaklar sunan pozitif gelişimi ve paylaşımı temel alıp yaşamı daha sürdürülebilir bir hale mi getirecek?

​Burak Kutlay’ın “Anthroposynthetic” adlı üçüncü kişisel sergisi 11 Kasım 2020’den itibaren Merkur Galeri’de ziyaret edilebilir.

0
1853
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle