21 EYLÜL, SALI, 2021

İBB ve YKKSY İş Birliğinde Hazırlanan “BURASI” Sergisi Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık iş birliğiyle düzenlenen İBB Kent Müzesi Koleksiyonları ve Atatürk Kitaplığı Arşivleri’nden yapılan bir seçki ve çağdaş sanat yapıtlarının yer aldığı “BURASI” sergisi 27 Şubat 2022 tarihine kadar sanatseverlerle buluşuyor.

Kevser Güler’in küratörlüğünü üstlendiği sergi, tarihsel ve güncel imgelerin izini sürerek İstanbul’u kent ve ekoloji çerçevesinde yeniden düşünmeye yönlendiriyor. Adını Füsun Onur’un 1993 tarihli aynı isimli eserinden alan sergi kenti, doğal çevre açısından yaşadığı tarihsel, kültürel ve politik dönüşümlere dikkat çekerek ele alıyor. Sergide İBB arşiv ve koleksiyonlarından İstanbul bağlamında kent, çevre ve doğa ile ilgili resimler, hat çalışmaları, haritalar, fotoğraflar, albümler, gazeteler, dergiler ve kentin farklı tarihsel dönemlerinden günlük yaşama dair parçalardan oluşan bir seçki yer alıyor. Seçkinin yanı sıra çağdaş sanatçıların kent bağlamında ekoloji ve çevre adaleti temalarını çeşitli perspektiflerden yorumlayarak ürettikleri yapıtlar da sergi kapsamında izleyiciyle buluşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu serginin açılışında şunları söyledi: “Gerek yerel, gerek uluslararası ölçekte kıymetli kültür - sanat etkinliklerinin İstanbul'da bir buluşma noktası olduğu, böylesi bir kentte nicelerini hem İstanbulluya hem de ziyaret eden milyonlarca misafirine sunmak çabası içerisindeyiz. Ve bunu tüm paydaşlarımızla, halkımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, özel ve kamu kuruluşlarımızla el ele vererek yapmak istiyoruz. Bu süreci beraberce güzelleştireceğimizi ve geliştireceğimizi biliyoruz. Ve özellikle yönetişim modelimizin en önemli prensibinin ortak akıl olduğu bir süreçte, bizimle bu güzel iş birliğini sağlayan değerli kurumumuz YKKSY’ye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen ise şu açıklamalarda bulundu: “Günümüzde dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de iklim krizi ve çevre sorunları yıkıcı etkilerini tüm gücüyle hissettiriyor. Bu nedenle İstanbul’un havasını, suyunu, ağacını ve hayvanlarını kent yaşamının paydaşları olarak görmeyi öneren bir sergi olan ‘BURASI’, kent ve doğa ilişkilerine kültür ve sanat yapıtları üzerinden İstanbul bağlamında bakmayı önerirken hem kentin hem de kültür sanat üretiminin ekosistemini düşünmeye de davet ediyor.”

​“BURASI” sergisi 27 Şubat 2022 tarihine kadar Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat binasında görülebilir.

0
3209
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage