02 ŞUBAT, SALI, 2021

Hazır Olduğunda Gel, Çünkü Sofra Hazır

Seda Gazioğlu, izleyiciyi son dönemlerdeki tüketim alışkanlıkları ve hayvancılık endüstrisi üzerine düşünmeye davet ettiği üçüncü kişisel sergisi “Afiyet Olsun” ile Pg Art Gallery’nin yeni mekânı Maslak No.171’de sanatseverlerle buluştu.

Üretim aşamasında kullandığı pek çok farklı medyum ile ifadesini pekiştiren, “Afiyet Olsun” adlı üçüncü kişisel sergisiyle Pg Art Gallery’nin yeni mekânın açılışını da yapan Seda Gazioğlu, ziyaretçileri kurgusal bir yemek masasıyla karşılıyor. Sanatçı, bitmek bilmeyen türcülüğün irdelendiği bu masada, izleyiciyi gerçekler ve alışkanlıklarıyla yüzleşmeye davet ediyor. Sergide aynı zamanda, “Dominion Movement” tarafından drone ve gizli kameralarla çekilen endüstriyel hayvancılık sektörünün iç yüzünü gösteren bir belgesel gösterimi de yer alıyor. Konuyu farklı disiplinlerde de ele alan sanatçı, sözü ve müziği kendisine ait “ Kimiz Ki Biz” isimli şarkısını da yine kendi hazırladığı animasyonlarla bezeli klibi ile birlikte sergiyle eş zamanlı olarak yayımladı.

Hazır olduğunda gel, çünkü sofra hazır.
Gel ki bugün gerçeklerle yüzleşelim ve alışkanlıklarımızı değiştirmeye cesaret edelim. Davranışlarımızla düşüncelerimiz arasındaki dengeyi bulalım.
Gerekirse tartışalım ama sonunda mutlaka sarılalım. Yeter ki sevelim ve yeni sorumluluklar alacak gücü toplayalım.
Ben, sen ve içindeki sen; ya da o an kim varsa etrafında ve belki de yalnız başına, yüzyıllardır yaptığımız gibi bir araya gelelim hakikatin sunulduğu bu masanın etrafında.
Hazır olduğunda gel, çünkü sonumuz yakın!
​​
“Afiyet Olsun” 

https://www.youtube.com/watch?v=03Jh5JAf3pA

0
3939
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage