20 EYLÜL, PAZAR, 2020

Hakan Başar’dan Yeni Tekli

16 yaşındaki piyanist Hakan Başar, Yellowjackets’ın efsanevi isimleri Jimmy Haslip (bas) ve Will Kennedy’nin (davul) de yer aldığı yeni teklisi Hub Art Special Edition’ı duyurdu. Ubuntu Music etiketiyle dinleyicilerle buluşacak teklinin genç sanatçının ilk albümü On Top of The Roof’un lansmanından tam bir yıl sonra dijital platformlarda yer alacağı da belirtildi.

Sekiz yaşında piyano çalmaya başlayan, ardından ilk konserini Pera Müzik Festivali’nde veren Hakan Başar, Chick Corea, Ron Carter ve Eddie Gomez gibi cazın önemli isimlerinin derslerine katıldı ve çeşitli atölye çalışmalarında yer aldı. Son olarak 2019 Londra Caz Festivali’nde dinleyicilerle buluşan Başar, yeni teklisi ile yeniden müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Hakan Başar, son çalışması ile ilgili şu açıklamada bulundu:

“10 yaşımda iken, Jeff Lorber 2010 tanıtım videosunda izleyip çok etkilendiğim cazın iki dev ismiyle aynı projede yer almak inanılmaz ve heyecan verici. Ubuntu Music ise benim evim. Martin Hummel’dan, ilk albümümün ardından bu kaydın bir single olarak çıkacağını duyduğumda sevincim ve mutluluğum ikiye katlandı. Teşekkürler Jimmy, Will ve Martin!”

Will Kennedy ise çalışmayla ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

​“Gelecek gençlerin elinde ve bayrağı teslim ettiklerimizi cesaretlendirmek, onlara ilham vermek ve rehberlik etmek için elimizden gelenin en iyisini yaparken, geleceğin emin ellerde olduğunu bilerek içimiz rahat. Hakan’ın elleri, ardındaki canlılık ve ruh ile bize gelecek için güven veriyor.”

0
4056
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage