14 EKİM, ÇARŞAMBA, 2020

Güreli Koleksiyonu'ndan Bir Seçki: Yakınsama

Contemporary İstanbul Vakfı, Büyükyalı Fişekhane’de bulunan yeni mekânı Cocoon’da “Güreli Koleksiyonu”ndan derlenen 33 eserden oluşan yeni sergisi “Yakınsama” ile sanatseverlerle buluşuyor.

Ali-Rabia Güreli’nin sanat yolculuğunun, tutku yüklü arşivindeki yerli ve yabancı sanatçılardan oluşan ve dar çevrelerden taşarak kitleler ile buluşması hedeflenen “Yakınsama” sergisi, çok sesli bir seçkiyi izleyiciye açarak diğer koleksiyonları da kamuya açılmaya davet ediyor. Çok taraflı ve kalıpların dışında yaklaşımlara sahip sanatçılara yer veren koleksiyonda, merceğin farklı yönlerden gelen ışığı süzerek tek bir odağa toplanması ve net bir görüntü elde ederek “yakınsaması” gibi yer alan eserler de ilk bakışta birbirlerinden son derece farklı uzam-zaman ilişkilerini yansıtsalar da bir araya geldiklerinde bir harmoni yaratarak “oksimoron” olgusunu gözler önüne seriyor. Sanatın statik olmadığı ve tek bir bölgedeki etkinlikler ile sınırlandırılamayacağı bilinci ile hareket eden Contemporary İstanbul Vakfı bu sergisinde sanat izleyicisine “Her uyumsuzluk aslında bir uyum olabilir mi?” sorusunu yönlendiriyor ve bu sorunsallık üzerine düşünmeye davet ediyor.

Küratörlüğünü Ayça Okay'ın üstlendiği sergide eserleri yer alan sanatçılar ise şöyle: Bedri Baykam, Canan Tolon, Christian Awe, Fahrelnisa Zeid, Mübin Orhon, Jeong-Min Suh, Jorinde  Voight, Mehmet Nazım, Murat Germen, Murat Pulat, Ahmet Öğüt, Benji Boyadgian, Berndnaut Smildek, Casey Reas, Eelco Brand, Erdal İnci, Koorosh Shishegaran, Murat Morova, Osman Dinç, Sahand Hesamiyan, SARKİS, Sinan Logie, Şükran Moral, Ulrich Ridel, Yaşam Şaşmazer, Komet, Tayfun Erdoğmuş, Agathe de Baillancout, Kemal Seyhan, Robert Schaberl, Devran Mursaloğlu, Nejat Satı, Haluk Akakçe.

​Güreli Koleksiyonu’ndan 33 eserin yer aldığı “Yakınsama” sergisini 30 Kasım 2020 tarihine kadar Büyükyalı Fişekhane’de bulunan Cocoon’da ziyaret edebilirsiniz.

0
2590
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage