03 KASIM, ÇARŞAMBA, 2021

Gül Ilgaz’ın “Görüş Mesafesi” Sergisi BE Contemporary Art Gallery’de

BE Contemporary Art Gallery, Gül Ilgaz’ın “Görüş Mesafesi” başlıklı kişisel sergisine 28 Kasım'a kadar ev sahipliği yapıyor.

Görünürlük kavramını ve görme, görülme dinamiklerini birey, doğa, toplum ve sanat açılarından sorgulamayı hedefleyen sergi, günümüzde görünürlüğün bireysel varoluş koşuluna dönüşmüş olmasından ve toplumların geleceğe dair görüş mesafelerinin ise gittikçe kısılmasından yola çıkıyor. Görünürlüğün değil, görünmezliğin altının çizen sergi, 21. yüzyılın narsisist bireyinin görme ve görülme tutkusuna çelişkili ve zıt şekilde, toplumların gerçeği ve geleceği açık olarak göremediği bir ortamda bulunduklarına dikkat çekiyor. Sergide yer alan fotoğraflar görünür görünmez, çok az görünen, puslu görünüşler ile geleceğe dair görüşün imkânsızlığına göndermede bulunuyor. Dış dünyanın birey üzerindeki etkilerini ve toplumun genel hissiyatını metaforik açıdan eleştirerek izleyiciye sunuyor. Sergi, imajların çok hızlı tüketildiği bu çağda, izleyiciyi bakmak ve görmek için daha fazla dikkat sarf etmeye ve görünmeyenin üzerinde düşünmeye sevk ediyor.

Gül Ilgaz’ın “Görüş Mesafesi” başlıklı sergisini 28 Kasım'a kadar Urla’nın yeni ilham noktalarından biri olan BE Contemporary Art Gallery’de ziyaret edebilirsiniz.

​BE Contemporary Art Gallery: Yenice Mah. Park Sokak No:8/2 Urla, İzmir, Türkiye

Künye:
1. Gül Ilgaz, İçten Dışa, 2021, c-print, 90x130 cm
​2. Gül Ilgaz, Yol, 2021, c-print, 70 x 105 cm

0
2586
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage