02 EKİM, CUMA, 2020

Görünmez Âleme Atıfta Bulunan “Gaipten Sesler”

​Gülfem Kessler’in İstanbul’daki 5. kişisel sergisi, 3 Ekim’de “Gaipten Sesler” başlığıyla C.A.M. Galeri’de sanatseverlerle buluşacak. 5 Nisan’daki açılışı pandemi nedeniyle ertelenen sergi, Kessler’in yeni eserlerinin de katılımıyla değişen dünyamızı geçmiş, bugün, gelecek bağlamında yeniden yorumlamaya davet ediyor.

Sergisine kayıp, bilinmeyen ve göz önünde olmayan şeyler için kullanıldığı gibi ‘görünmez’ bir aleme de atıfta bulunan “Gaip” kavramından yola çıkarak “Gaipten Sesler”adını koyan Kessler, “Sezgilerim bu döneme hazırlık yapıyormuş” diyor. Kessler’in 5 Nisan’da pandemi sebebiyle sergisi için hazırladığı tüm eserler, hâli hazırda pandemi sonrasındaki dertlerimize de değiniyor.

​Gülfem Kessler, bu süreci sanatçı olarak ele aldığı gibi bir birey olarak da yaşadığını vurgularken, hissettiklerini şöyle ifade ediyor: “İnsan tasarımı dahi olabilecek bir canlı türü, hayatta dert ettiğimiz her tür sorunu, sorun olmaktan çıkarttı ve yaşamlarımız geleceksiz bir maceraya dönüştü. Kaldı ki, pandemi öncesinde de durumumuz çok parlak değildi. Gelecek, hepimizin hayatına zorlanmış aksiyonlar olarak yansımıştı ve birtakım vaatlerle doluydu. Yaşamlarımız rekabet, haz, güç güdümlü mutsuz bir koşuşturmaca hali ve ulaşılması imkânsız hedeflerden ibaretti... Oysa evvelce dert ettiğimiz şeyler şu an hayli komik. Şimdi insanlık olarak neyi beklediğimizi bilmeden duruyoruz. Şaşkınız, çünkü maddelere hâkim olmak uğruna kontrol ve yıkıcı kazançların ardına düşmeye alışmışız. Ancak insanlığın uyanış yaşaması için kaos da şart... Şimdi artık bugüne kadar ki toplam deneyimlerimizden kaynaklanan o köhne hafızadan bağımsız düşünceler üretebiliriz.”

​“Gaipten Sesler”, 3 Ekim - 15 Kasım 2020 tarihleri arasında C.A.M. Galeri'de ziyaret edilebilir.

0
2859
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage