11 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2022

Gizem Dolu Bir Anadolu Yolculuğu: “Bozuk Pusula”

Yazar ve belgeselci İsmet Bertan’ın eski uygarlıkların izini sürdüğü, okuru Hattuşa'dan Göbeklitepe'ye macera ve gizem dolu bir Anadolu yolculuğa çıkardığı kitabı Bozuk Pusula, Günışığı Kitaplığı’ndan çıktı.

Dedeyle torunun karavan tatili, Hattuşa'dan Divriği'ye, Nemrut Dağı'ndan Göbeklitepe'ye uzanıyor. Kadim uygarlıkların izinde yöresel zenginliklerle renklenen romanda, Âşık Veysel'in ezgileri, flamenko dansıyla buluşuyor. Birbirine kavuşmak için çırpınan eski pusula figürlerinin soluksuz, gerçeküstü arayışı ustaca anlatılıyor. Yaşadığımız coğrafyanın tarihiyle kurduğumuz bağ ve insanın yolculuğunda iz bırakan hikâyeler, büyülü bir anlatımla ve renkli betimlemelerle canlanıyor.

“Tunç ve dedesi, yaz tatilinde hayalini kurdukları yolculuğa çıkarlar. Karavan Tırtıl'la Ankara'dan ayrılan ikili, bozuk pusulanın kafası bozuk figürü Prens Valetta'nın sırrını çözmeye kalkınca rotadan sapar, Anadolu'da gezmeye başlarlar. Antika pusula yüzünden kazı alanlarına, antik kentlere, müzelere ve milli parklara uzanan yolda, Tunç yeni arkadaşlar da edinir. Dede torun, sürprizlerle dolu yolculukta, bir efsanenin parçası olduklarını fark edecektir...”

0
1204
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle