23 NİSAN, CUMARTESİ, 2022

Fantastik Bir Seri Başlıyor: “Tepetaklak”

Finlandiya'nın ödüllü yazarı Vuokko Hurme'nin kaleme aldığı fantastik “Tepetaklak” serisinin ilk kitabı Dönüşüm 1, Susanna Iivanainen resimleriyle Nil Deniz Çidanlı’nın çevirisiyle Can Çocuk’tan çıktı.

Lenna Anderssen hayatının ilk sekiz yılını Kardum'da, tersine dönmüş bir dünyada geçirmiştir. Eskiden gökyüzünün olduğu yerde artık toprak vardır. Ayaklarının altında, asıl toprağın olması gereken yerde ise uçsuz bucaksız bir boşluk. Dönüşüm adı verilen olay her şeyi kökten değiştirmiştir. Ama insanlar bu tepetaklak dünyada yaşamanın yolunu bir şekilde bulmuşlardır. Lenna ve ailesinin hayatı, Kardum'daki içme suyu tükenmeye başlayıncaya dek aslında gayet heyecan verici ve rahattır. Peki ama kaynaklar tükenmeye yüz tutarken hayatlarında neler değişecektir? Geleceklerini, gökyüzünde olması muhtemel başka bir dünyada aramaya cesaret edebilecekler midir?

“Babama göre otoparktaki en önemli şey, tüm hayatları bir çırpıda değişmiş olsa bile kendilerinden başkalarını önemseyen, birbirine yardım eden sıradan insanların olmasıydı.

​Bu insanlar böyle bir değişimin ortasında nasıl davranacaklarını anlamışlardı. 'En önemli şey, başkalarına yardım etmek için elinden gelen her şeyi yapmaktır, ancak bu şekilde insanlığımızı unutmayız,' derdi babam sık sık. 'Ancak o zaman hayatta kalabiliriz.'”

0
1555
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage