10 MAYIS, SALI, 2022

Etgar Keret “Çarpıcı Gündelik Yaşamlar” ile İstanbul’da

İsrailli öykücü, sinemacı ve senarist Etgar Keret’in yönetmenliğini yaptığı, öykülerinden uyarlanmış dizi ve filmlerden oluşan retrospektif niteliğindeki “Çarpıcı Gündelik Yaşamlar: Etgar Keret” başlıklı program, 11 - 31 Mayıs tarihleri arasında Pera Film’de izleyiciyle buluşacak. Ayrıca 17 Mayıs Salı günü Etgar Keret, film gösteriminin ardından Pera Müzesi’nde bir söyleşiye konuk olacak.

Program Keret’in dünyasında gezinmenin keyfini yaşatacak dizi ve filmleri hem fiziksel hem de çevrim içi gösterimlerle bir araya getirecek. “Çarpıcı Gündelik Yaşamlar: Etgar Keret” programı, yakın bir arkadaşının intiharının kendisini yazarlığa itmesinden, öykülerinin doğallık içinde bunca sarsıcı olmasına ve kendi hayatında yaşanan gerçek olayları nasıl kurguya dönüştürdüğüne, Keret’e ve üretim süreçlerine dair pek çok keşif alanı sunacak.

Programda; kaderin hatalı olduğunu kanıtlamak için her şeyi yapmaya hazır ve kaybeden olmaya mahkum bir adamın trajikomik hikayesini anlatan Üstünkörü; beklenmedik mucizeler ve absürt bir mizah ile, hayatın ne kadar kıymetli ve sürprizlerle dolu olduğunu gözler önüne seren Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi; dokunaklı, çoğu zaman nükteli ve son derece güçlü bir sinema dili barındıran, Etgar Keret’in Shira Geffen ile birlikte çektiği ilk uzun metraj filmi Deniz Anası; Keret'in yönetmen arkadaşı Gur Bentwich’in bir kitap turnesinde Keret’e eşlik ederken yazarın eğlenceli olduğu kadar samimi bir portresini çizdiği belgesel filmi Hangi Hayvansınız?; yönetmen eşi Shira, çocukluk arkadaşları, Jonathan Safran Foer ve Ira Glass gibi meşhur çalışma arkadaşları başta olmak üzere, herkesin en sevdiği Keret hikâyesini paylaştığı Etgar Keret: Gerçek Bir Hikayeden Uyarlanmıştır; Etgar Keret ve Shira Geffen’in yeniden yönetmen koltuğuna oturduğu, bilinçaltımızın en karanlık köşelerine esprili bir şekilde gizlice sızmaya çalışan benzersiz bir öyküyü, David Lynch ve Luis De Funes karması bir sinematografiyle aktaran mini dizi Aracı ve son olarak pandemi günlerindeki hayata ve pandemi sona erdiğinde dışarıya adım atar atmaz neler hissedebileceğimize dair kısa bir film olan Dışarıda yer alıyor.

​“Çarpıcı Gündelik Yaşamlar: Etgar Keret” kapsamındaki film gösterimleri ücretsiz olacak ve rezervasyon alınmayacak. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimleri 18+ uygulamasına tabi olacak. Programa ve filmlere dair ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

0
1290
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage