22 EYLÜL, SALI, 2020

Erdem Tepegöz’ün Yeni Filmi “Gölgeler İçinde” Moskova’da

Ulusal ve uluslararası festivallerden birçok ödülle dönen ilk filmi Zerre ile ismini duyuran Erdem Tepegöz’ün yeni filmi Gölgeler İçinde, dünyanın önemli film festivallerinden 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümüne davet edildi.

Tepegöz’ün yazıp yönettiği, ikinci uzun metraj filmi Gölgeler İçinde, dünya prömiyerini 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde 01-08 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirecek ve Kim Ki-Duk, Valeriy Todorovskiy gibi usta yönetmenlerin filmlerinin yer aldığı ana bölümde yarışacak.

Film, Moskova’dan hemen sonra 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde Türkiye prömiyerini yapacak. Filmin başrolünü HomelandPrison BreakAladdin gibi uluslararası projelerde de rol alan Numan Acar üstleniyor. Acar’a filmde Vedat Erincin, Ahmet Melih Yılmaz, Emrullah Çakay, Muharrem Bayrak, Selin Kavak gibi deneyimli ve genç oyuncular eşlik ediyor. Distopik bir dünyaya kuşkucu bir bakış atan bilimkurgu türündeki film, ilkel bir teknolojiyle yönetilen fabrika bölgesinde işçilerden birinin sistemi sorgulamasıyla değişmeye başlayan hayatlarına odaklanıyor.

Yapımcılığını Contact Film Works’un, ortak yapımcılığını ise TRT’nin üstlendiği Gölgeler İçinde’nin çekimleri Gürcistan’da bir maden kasabasında gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve birçok farklı ülkeden ekibin bir arada çalıştığı filmin görüntü yönetmenliğini Hayk Kirakosyan yaparken, Greg Dombrowski müziklerine imza attı.

0
3071
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage