
Nilüfer Belediyesi, nisan ayı boyunca pek çok edebiyat etkinliğine ev sahipliği yapacak.
Etkinliklerden ilki 4 Nisan’da Nilüfer Kütüphane’de “Anılar İçinde Orhan Kemal” başlıklı söyleşi olacak. Orhan Kemal’in yazdığı yıllarda Bâbıâli’de genç bir yazın emekçisi olan usta öykücü Adnan Özyalçıner ve araştırmacı ve yazar Güney Özkılınç’ın konuk olacağı söyleşide Orhan Kemal’in İstanbul’u ve Bursa’sı dinleyicilerle paylaşılacak.
11 Nisan’da Süleyman Bulut eşliğinde çocuklarla bir kitap söyleşisi gerçekleştirilecek. Etkinlik gün içinde saat 10.30’da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde ve saat 14.00’te Üçevler Kütüphanesi’nde gerçekleşecek. Yine 11 Nisan’da İranlı yazar Shida Bazyar “Edebi Kazılar” başlıklı söyleşinin konuğu olacak ve Elif Tanrıyar’ın sorularını yanıtlayacak. 11 Nisan, saat 19.00’da Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşecek söyleşide yazar, Geceleri Sessizdir Tahran isimli kitabı ekseninde İran’daki devrimin, baskının, direnişin ve özgürlük arzusunun hikâyesini katılımcılarla paylaşacak.
18 Nisan’da usta kalem Pınar Kür, bu kez “Edebi Kazılar” başlıklı söyleşinin konuğu olacak ve Sırma Köksal’ın sorularını yanıtlayacak. Etkinlik Akkılıç Kütüphanesi’nde saat 19.00’da gerçekleşecek. 25 Nisan’da 80’ kuşağının öncü şairlerinden Tuğrul Tanyol, Cenk Gündoğdu’nun moderatörlüğünde şiir evrenini anlatacak. “Tuğrul Tanyol ile Şairin Şiir Evreni” başlıklı etkinlik saat 19.00’da Nilüfer Şiir Kütüphanesi’nde gerçekleşecek.
Ayrıca 27 Nisan’da çocuklara okuma sevgisini aşılamak için başlatılan “Boyun Kadar Kitap Oku” projesinin en çok katılım sağlayan okulları ve öğretmenlerine ödül verilecek. Son olarak da 2010 yılında yitirdiğimiz gazeteci ve yazar Yılmaz Akkılıç’ın anısına armağan edilen Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü’nün yedincisi 28 Nisan’da Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleşecek. Nilüfer’de gerçekleşecek diğer tüm etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.