24 NİSAN, CUMARTESİ, 2021

Edebiyat Penceresinden Çağdaş Sanata Bakış: “Yazının Dinleyen Gözleri”

Arter’in çevrim içi yorumlama etkinlikleri Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan “Dinleyen Gözler İçin” sergisi kapsamında gerçekleşecek Sevengül Sönmez’in “Yazının Dinleyen Gözleri” başlıklı konuşması ile devam ediyor. 6 Mayıs Perşembe günü saat 19:00’da gerçekleşecek konuşmada Sönmez, çağdaş sanata edebiyat penceresinden bakarak Fluxus ağının parçası olan sanatçıların edebiyatla kurdukları ilişkiyi ele alacak.

Sevengül Sönmez konuşmada çağdaş sanata edebiyat penceresinden bakarak sanatçıların yaşadıkları dönemde dostluk kurdukları edebiyatçılara, ilham aldıkları ve yeniden yorumladıkları edebi metinlere odaklanacak ve bu sanatsal birlikteliği anlamaya, konumlamaya ve etkilerini takip etmeye çalışacak. Konuşmada Fluxus ağının parçası olan sanatçıların edebiyatla kurdukları ilişki merkeze alınacak ve avangard sanatın ve edebiyatın izdüşümü sergiden seçilen eserler aracılığıyla yorumlanacak. Sönmez, konuşması sırasında Fluxus sanatçılarını bir araya getiren Something Else Press’in bu ağa ve sanatçılara katkısını da işleyecek.

Arter’de devam eden ve çoğu müzikle güçlü bir bağ kuran 23 yapıtın yer aldığı “Dinleyen Gözler İçin” başlıklı grup sergisi John Cage’in müzikte olduğu kadar tüm sanatsal üretiminde sessizlik, belirsizlik ve rastlantısallığı bir arada kullanan deneysel yaklaşımını ve Fluxus sanatçılarını referans alıyor. Küratörlüğünü Arter Kurucu Direktörü Melih Fereli’nin yaptığı sergi, ses içeren az sayıda eserin tamamen sessiz yapıtlarla aynı mekânda buluşturulması yoluyla gerçeklik ve hayal gücü arasında salınan düşünsel bir sarkaç yaratmayı hedefliyor.

​Arter Öğrenme Programı’nın yorumlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek “Yazının Dinleyen Gözleri” başlıklı çevrim içi konuşma hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Künye:
Dick Higgins, 1969
Senfoni No: 48, 1–3. Bölüm: Allegro Vivace – Andante Spiccato – Allegro Grandioso
Arter Koleksiyonu, Dinleyen Gözler İçin sergisinden
​Fotoğraf: flufoto

0
624
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage