
Türkiye’nin tek polisiye kültür dergisi 221B’nin yazarları, İngiltere’den ABD’ye, Fransa’dan Kuzey Avrupa’ya, Osmanlı’dan günümüz Türkçe edebiyatına “Dünyanın Polisiye Haritası”nı çıkaracaklar.
Atölye eğitimlerine katılacak olanlarla Algan Sezgintüredi, Ceyhan Usanmaz, Erol Üyepazarcı ve Suphi Varım polisiyeye dair pek çok soruya yanıt arayacaklar. Tüm dünyada en çok okunan, en çok izlenen eser ve yapımların başını çeken polisiyenin bunca gözde oluşunun altında ne yatıyor? Polisiye ne zaman, nerede ortaya çıktı? Neden çıktı? Hangi büyük klasikler polisiye formatını kullanıyor? Polisiye yazmaya kalkışıp başaramayan büyük yazarlar kimler? Coğrafyadan siyasete, polisiyeyi ülkesine göre farklılaştıran etmenler nelerdir? Polisiye kaçış edebiyatı mıdır, değil midir? Toplumsal romanın yerini alacağı görüşü doğru mudur?
4 Mart’ta başlayacak atölyeye son katılım tarihi 1 Mart olacak. Atölye ücretli (400 TL) ve sınırlı sayıda katılımcıya açık. Dersler Mylos Yayın Grubu ofisinde yapılacak. Ayrıntılı bilgi ve kayıt için: bilgi@221bdergi.comProgram:
1.Oturum:
4 Mart Cumartesi, 14:00-17:00
Polisiye Edebiyatın Doğuşu, İngiltere ve Fransa
Eğitmen: Algan Sezgintüredi
2.Oturum:
11 Mart Cumartesi, 14:00-17:00
ABD Edebiyatında Polisiyenin Gelişimi
Eğitmen: Suphi Varım
3.Oturum:
18 Mart Cumartesi, 14:00-17:00
İskandinav Polisiyesinin Dünü, Bugünü
Eğitmen: Ceyhan Usanmaz
4.Oturum:
25 Mart Cumartesi, 14:00-17:00
Osmanlı’dan Günümüze Türkiye Polisiye Tarihi
Eğitmen: Erol Üyepazarcı
görsel: Yi Zhang