10 ŞUBAT, CUMARTESİ, 2024

Dünyaca Ünlü 12 Tren Rotasını Keşfe Çıkın

Sam Sedgman’in dünyaca ünlü 12 tren rotasını, hikâyeleriyle ve hatların içinden geçtiği bölgelerin gelenekleri, kültürleri, yemekleri ve insanlarıyla bir bütün olarak keşfe davet ettiği, Sam Brewster’in resimlediği kitabı Efsane Maceralar, Oğuzhan Şenocak’ın çevirisiyle Dinozor Çocuk’tan çıktı.

Efsane Maceralar; tren yollarıyla Kanada’dan ABD’ye, Güney Amerika’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Uzakdoğu’ya, Avusturalya’dan Hindistan’a uzanıyor. Sedgman, her yaştan okuru davet ettiği bu keşif turunda ulusların kaderini sonsuza dek değiştiren demiryolu hatlarını ve tren yolculuklarının hepimizi nasıl birbirimize bağladığını anlatıyor.

​Okurlarını alıp Kuzey Kutbu’ndan Güney Pasifik’e, Silikon Vadisi’nden Afrika Savanalarına ve daha nice yerlere götüren, dünyanın en büyüleyici demiryollarında bir tura çıkaran Efsane Maceralar, 12 ünlü demiryolu hattının geçtiği modern şehirleri, antik tapınakları, vahşi hayvanları, lezzetli yemekleri, yüksek köprüleri, yerel halkın festivallerini de keşfetme imkânı sunuyor. Bazıları hâlâ aktif olan, bazıları artık çalışmayan ya da yapılmasına rağmen hiç kullanılmamış olan 12 muhteşem demiryolu rotasına ve çok daha fazlasına odaklanan Efsane Maceralar, mühendislik harikaları ve demiryollarının ulusların kaderini sonsuza dek nasıl değiştirdiğini ve tren yolculuklarının hepimizi nasıl birbirimize bağladığını ortaya seriyor.

0
599
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage