19 OCAK, SALI, 2021

Dijitalleşme ve Müzenin Geleceğine Dair: "Yerelin Dışında Müze"

​Sakıp Sabancı Müzesi Arşiv ve Araştırma Alanı yürütücülüğünde ve Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması” araştırma projesinin 2021 programının ilk etkinliği olacak olan “Yerelin Dışında Müze” başlıklı çevrim içi konuşma 22 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Yeni yılın ilk etkinliğinde ZKM | Sanat ve Medya Merkezi Karlsruhe Başkanı ve CEO'su Prof. Peter Weibel “Yerelin Dışında Müze” başlıklı konuşmada 2020’de küresel salgın kriziyle beraber dijital genişlemenin müzeler üzerinde yoğunlaşan etkisini ve bu çerçevede müzelerin yerel dışında ziyaretçilere de yönelik bir platform işlevi kazanmasını ele alacak. İnteraktif bir yapıda ilerleyecek çevrim içi konuşmada, izleyiciler de “yeni normal” olarak adlandırılan, geleceği belirsiz bu dönemde müze ve kültür kurumlarının hayatta kalabilmesi için gerekli stratejilere dair sorularını paylaşacaklar.

Dijital sanat ve kültürün geleceğe taşınmasına yönelik uluslararası çalışmalara katkı sağlamayı; medya teorisyeni, küratör, dijital sanat konservatörü, bilgisayar bilimcisi, araştırmacı ve sanatçılar için ortak çalışma alanları oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında yıl boyunca; Müzelerin Geleceği, Sanal Gerçeklik Sanat Eserlerinin Korunması, Yapay Zekâ Sanat Eserlerinin Korunması, İnternet Sanatının Geleceği, İnternet Sanatının Korunmasında Yeni Ufuklar konulu konferans, konuşma etkinliği ve atölyeler düzenlenecek.

​​“Yerelin Dışında Müze” başlıklı konuşma 22 Ocak Cuma saat 16.00’da İngilizce olarak gerçekleştirilecek, aynı zamanda simultane çeviriyle Türkçe olarak da dinlenebilecek. Ücretsiz olarak herkesin katılımına açık olan çevrim içi etkinliğe buradan kayıt yaptırarak katılabilirsiniz.

0
1470
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage