06 NİSAN, CUMARTESİ, 2024

Deprem Bölgesindeki Sanatçılara Açık Çağrı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Mercedes-Benz Türk’ün iş birliğiyle başlatılan SaDe (Sanatçı Destek Fonu), ikinci döneminde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 30 yaşını aşmamış sanatçıların yeni eser üretimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Program kapsamında adaylar görsel sanatlar (resim, heykel, seramik, fotoğraf, cam, illüstrasyon, çizim veya baskı teknikleri) alanında bir proje sunumuyla başvurularını gerçekleştirebilecek. Tasarı aşamasındaki sanat projeleriyle yapılacak başvurular arasından belirlenecek beş projeye fondan 5.000’er avro katkı sağlanacak, ayrıca genç sanatçılara üretim süreçleri boyunca projelerini geliştirebilmeleri amacıyla, alanında uzman mentorlarla çalışma imkânı sunulacak. Sanatçılar, projelerini hayata geçirirken destek almak isteyecekleri kültür-sanat profesyonelleri, kurumlar ve üreticilerle de bir araya getirilecek.

SaDe programına başvuruları değerlendirecek kurulda sanatçı ve akademisyen Şive Neşe Baydar, sanatçı Burçak Bingöl, sanatçı Sinem Dişli, sanat alanı yöneticisi ve sanatçı Erkan Özgen ile sanatçı ve akademisyen Evrim Kavcar yer alıyor.

Sanatçılar, SaDe programına 10 Mayıs Cuma saat 17.00’ye başvuruda bulunabilecekler. Başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilirsiniz. 

0
726
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage