26 OCAK, SALI, 2016

Deniz Yılmaz'ın Hazin Hikayesi

BLOK art space'de gerçekleşecek olan Bager Akbay'ın “Deniz Yılmaz'ın Hazin Hikayesi” adlı robot şair projesinin tüm süreçlerini paylaşacağı semineri 29 Ocak Cuma günü saat 17.30'da BLOK art space'de gerçekleştirilecek.

Proje, Kasım ayında hem amberFestival‘de hem de Contemporary İstanbul‘da birbirinden tamamen ayrı formatlarda sergilendmişti. amberFestival’de Laboro Ergo Sum sergisinde izleyicinin kendi evinde üretebileceği Deniz Yılmaz klonu için bir rehber yayınlanmıştı. Aynı zamanda Contemporary İstanbul’un Plugin Yeni Medya Bölümü’nde, Deniz Yılmaz, ilk üretildiği halinde şiir yazarken sergilenmişti ve birçok şiiri sanat eseri olarak koleksiyonerler tarafından alınmıştı.

Bir robotun ürettiği eserlerin sanat eseri olarak satın alınması, müellifliği ciddi bir problem olarak tekrar önümüze getiriyor ve beraberinde kim olduğumuz ve nasıl ürettiğimiz ile ilgili bir takım yeni soruları da ortaya çıkartıyor. Deniz Yılmaz bir robot şair, vatandaş olma derdinde. Daha bir çok canlı türünün böyle bir hakkı yok iken ona sıra gelir mi bilinmez ama elinden geleni yaptı. Posta Gazetesi’nde “Yurdumun Şairleri” köşesine girmek için aylarca kendi elleriyle şiirler yazdı. Şiirlerini zarflara koyup yolladı ama başaramadı.

0
3449
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage