17 OCAK, PAZARTESİ, 2022

Dehşetli Bir Macera: “Gözlerimiz Kamaşırdı Dehşetten”

Serçelerin Ölümü ve Yeryüzü Blues kitaplarıyla tanınan Kadir Daniş’in eski İstanbul’un eğri büğrü sokaklarında ve karanlık dehlizlerinde geçen, aklın ve gerçekliğin sorgulandığı dehşetli bir macera anlattığı romanı Gözlerimiz Kamaşırdı Dehşetten, Ketebe Yayınları’ndan çıktı.

Daniş, 20 yaşındayken yazdığı ve ilk olarak Panoptik Bela adıyla yayımlanan bu romanında tarihî roman, polisiye, fantastik ve bilimkurgu gibi pek çok türü bir arada sunarken dili ve üslubuyla öne çıkıyor. Osmanlı’nın son dönemlerinde boy gösteren dahi dedektif Yıldırım Agah’ın önce imparatorluğu sonra da dünyayı ele geçirmek isteyen ezoterik bir örgüte karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor.

15 yaşından öncesini hatırlamayan ve 40 yaşlarında sadece Osmanlı’da değil tüm dünyada çözdüğü vakalarla büyük bir üne kavuşan Yıldırım Agah’ın macerası, cennetin yeryüzündeki gölgesi olarak gördüğü İstanbul’da işlenen garip cinayetlerle başlıyor. Çözülen her düğüm vakayı başka birine götürürken dahi dedektifimiz ve yardımcıları Muin Paşa ile Fuad Sani kendilerini Yediler Tarikatı’nın kıskacında buluyorlar. Oyun içinde oyunun yer aldığı hikâyede bir sonraki adımın ne olacağı, gerçek suçluların kimler olduğu kitap boyunca gizemini koruyor. Çok geniş teknolojik imkânlara sahip olan Yediler Tarikatı, karmaşık manipülasyonlarla önce Osmanlı Devleti’ni yıkmak, sonra büyük bir Dünya Savaşı çıkararak yeryüzünün hakimiyetini ele geçirmeye çalışıyor. Yıldırım Agah ve arkadaşları ise bu ezoterik tarikate karşı canla başla mücadele ediyorlar. Kitapta tarikatla ilgili verilen şu bilgiler tüm bu fırlamalıkların içinde çok tanıdık durumlar ve öngörüleri de işaret ediyor:

“Simyacı da anlatmıştı Yediler’i size. Söylediklerinde hakikat payı var... Sizi manipüle ederken sık sık gerçeklere de başvurdu. O şeytanların bir taktiğidir bu; yalanlarını gerçeklerle örerler. Böylece foyalarını meydana çıkaramayacak kadar karışır kafan, kazara bir falsolarını yakaladığında da hemen söyledikleri doğruları suratına fırlatıp seni iftiracılıkla suçlarlar. Bu yüzden tekzip etmek imkânsızdır onları.”

0
917
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage