04 ARALIK, CUMARTESİ, 2021

Daire Sanat’ın “Açık Atölye Sanatçı Programı”na Başvurular Başladı

Daire Sanat tarafından düzenlenen Açık Atölye Sanatçı Programı’nın 26 Şubat - 28 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek ilkbahar dönemi için 1 Ocak 2022’e kadar başvuru yapılabilecek.

Daire Sanat, Açık Atölye Sanatçı Programı’nı Kasım 2019 itibariyle Cihangir’de bulunan sergi mekânında gerçekleştiriyor. Açık Atölye Programı, bir sanatçı inisiyatifi gibi kâr amacı gütmeyen, ticari faaliyet göstermeyen, bağımsız yapıda çalışmalar gerçekleştiriyor. Yapılan açık çağrı ile günümüz koşullarında projelerini hayata geçirmek isteyen ancak yeterli imkân bulamayan sanatçılara projelerini gerçekleştirmek için alan sağlamayı amaçlıyor.

Sanatçıların başvuru belgelerini son başvuru tarihine kadar Daire Sanat’ın mail adresine iletmeleri gerekiyor. Her dönem farklı bir seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından ilkbahar dönemine katılacak sanatçılar açıklanacak. Programa katılan sanatçılar, çalışmalarını üç ay boyunca kendi atölye ortamına dönüştürdüğü Daire Sanat’ta sürdürecekler. Açık Atölye Programı’na her dönem seçilen iki proje üç ay boyunca Daire Sanat’ın Cihangir’deki mekânında haftanın iki günü ziyarete ve katılıma açık olarak gerçekleştiriliyor. Atölyenin ziyarete açık olduğu günlerde sanatseverler hem sanatçıları tanıma imkânına hem de proje sürecine tanıklık etme fırsatı buluyorlar. Katılan sanatçılar program süresi sonunda mekânda üretimlerini paylaştıkları bir etkinlik gerçekleştirecekler.

Başvuru koşulları:
Program, herhangi bir sanat pratiği ile uğraşan her yaşta tüm sanatçılara açıktır.
Başvuru belgeleri tek bir pdf dosya ile gönderilmelidir.
Eksik ya da başvuru süresinden sonra gönderilen başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru için gerekli belgeler:
CV + biyografi
Başvuru formu
Portfolyo
Sanatçı Görüşü
Proje Önerisi (Program süresince üzerinde çalışacağınız proje hakkında bilgi)

Katılmak isteyen sanatçılar 1 Ocak 2022 tarihine kadar info@dairesanat.com adresine mail gönderilebilirler.

0
2338
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage