07 HAZİRAN, PAZAR, 2020

Daha Kalabalık, Isınmış ve Akıllı Bir Dünyada Ne Yiyeceğiz?

Vanderbilt Üniversitesi’nde profesör ve ödüllü gazeteci olan Amanda Little’ın üç yıl boyunca on bir ülkeye ve ABD’nin on üç eyaletine seyahat ederek hazırladığı gıdanın bugününe ve geleceğine yönelik çalışması Gıdanın Geleceği - Daha da Kalabalık, Isınmış ve Akıllı Bir Dünyada Ne Yiyeceğiz?, James Cem Yapıcıoğlu’nun çevirisiyle Profil Kitap’tan çıktı.

Little’ı bu uzun yolculuk Wisconsin’deki bir elma bahçesinden Şanghay’daki akıllı, otomatik organik tarım çiftliğine, Norveç balık çiftliklerinden Etiyopya’nın kıtlık çeken bölgelerine kadar götürdü. Aynı zamanda gıdanın geleceği ile alakasız görünebilecek, ancak şaşırtıcı bir şekilde kritik rol oynayan yerlere de yolu düştü: California kanalizasyon tesisine, ABD Ordusu Araştırma Laboratuvarı’na, hatta Mumbai’ın üzerindeki bir muson bulutunun içine.

Yazar, Gıdanın Geleceği'nde yeni fikirleri ve olasılıkları keşfetmemiz, gıda konusundaki saplantı ve yanılgılarımızdan kurtulmamız ve gıda kaynaklarımızı koruyup bunları geleceğe hazırlayabilmemiz için bizi de gördüklerinden haberdar etmek istiyor. Çünkü hepimiz aynı evin bahçesindeyiz.

​Fotoğraf: Paulette Tavormina

0
1306
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage