23 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2021

CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı Başlıyor

​Türkiye’de kültür ve sanat alanında faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarını, sanatçıları, inisiyatifleri ve aktivistleri desteklemeyi hedefleyen bir Avrupa Birliği projesi olan “CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı”, 30 Haziran 2021’de başlıyor.

“CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı”; Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Institut français Türkiye ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye ofisi ortaklığında, Türkiye Hollanda Büyükelçiliği iş birliğiyle gerçekleşen bu Avrupa Birliği projesi Türkiye’de kültür-sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında büyükşehirlerin ötesine uzanarak Türkiye’nin dört bir yanındaki kişi ve kurumlara ulaşmayı hedeflenirken, farklı ihtiyaçlara yönelik dört ayrı hibe kategorisinde toplam 14 açık çağrı yapılarak Mart 2025’e kadar 200’ün üzerinde projeye destek verilecek.

Kültürel diyalog ve toplumsal katılımı, ifade özgürlüğünü, demokratik süreçleri ve ayrımcılığa karşı çoğulculuğu teşvik eden projelere ve bireylere destek sağlayacak projenin öncelikli hedefi ana kültürel merkezlerin ötesine uzanarak Türkiye’nin kültürel altyapısını yerel düzeyde ve tabana yayılan bir yaklaşımla güçlendirmek. Kültür-sanat alanında çalışan sivil toplum kuruluşları, inisiyatifler, sanatçılar, kâr amacı gütmeden proje üretmek isteyen tüm kişi, kurum ve girişimler yararlanabilecek. Projenin faaliyetleri, Hibe Programları ve Kapasite Geliştirme Programı olmak üzere birbirini tamamlayan iki ana eksende yürütülecek. Hibe programları, “Yerel Projeler”, “Yapısal Destek”, “Kentler Arası Ağ Geliştirme” ve “Sanatsal Üretim” başlıklı dört farklı kategoride hayata geçirilecek ve sanatçılara, kültür profesyonellerine, kültür kurumlarına finansman sağlayacak.  

“CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı”, 23 Haziran Çarşamba günü Zoom üzerinden düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Basın toplantısı, Goethe-Institut Istanbul’danCultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı Direktörü Ayşe Utku Erarslan, Goethe-Institut Istanbul Enstitü Müdürü Dr. Reimar Volker, 2002’de Anadolu Kültür'ün kuruluşuyla birlikte faaliyetlerine başlayan Diyarbakır Sanat Merkezi program koordinatörü Övgü Gökçe Yaşa, İstanbul Bienali ve İKSV Güncel Sanat Projeleri Direktörü Bige Örer ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye Ofisi Direktörü Füsun Eriksen’in katılımıyla, Yekta Kopan’ınmoderatörlüğünde gerçekleşti.

Başvuruları 30 Haziran 2021 tarihinde başlayacak “CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı”na dair ayrıntılı bilgiyi ve başvuru adımlarını buradan öğrenebilirsiniz. Toplantıyı ise buradan izleyebilirsiniz.

Fotoğraf:
1. Ayse Utku Erarslan
2. Dr. Reimar Volker
3. Fusun Eriksen (Foto: Pinar Lauridsen)
4. Ovgu Gokce Yasa (Foto: Mehmet Kacmaz)
​5. Bige Orer (Foto: Muhsin Akgun)

https://www.youtube.com/watch?v=VMROQHa6gcA

0
2007
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage