14 ARALIK, CUMARTESİ, 2019

Çocukların Dikkat Kontrolü Becerilerini Destekleyen Bir Kitap

Farkındalık (mindfulness) eğitmeni İlksen Utlu’nun temel farkındalık alanlarına odaklanarak çocukların öz-farkındalık, duygu denetimi ve dikkat kontrolü becerilerini desteklemeyi amaçladığı ilk çocuk kitabı Üzüntü ile Neşe Gezerler Hep El Ele - Duyguları Keşfe Yolculuk, Duygu Cigal’in resimleriyle, Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Yaşadığımız “şu an”da, kendimizde ve etrafımızda olanları, oldukları gibi, yargılamadan fark etmek anlamına gelen mindfulness (farkındalık), bir hayat becerisidir. Aslında özlerinde “an farkındalığı”nı barındıran çocuklar, çağımızın beraberinde getirdiği hızdan en az yetişkinler kadar etkilenerek kaygı ve stresin etkisiyle çok erken yaşta anlarından kopuyorlar. Çocuklar için mindfulness çalışmaları, onların öz-farkındalık, duygu denetimi ve dikkat kontrolü becerilerinin güçlenmesine destek olarak mental ve duygusal dayanıklılıklarını ve esnekliklerini kuvvetlendiriyor.

​Kitabın ana kahramanı Leyla, istediği şey olmayınca birden sinirlenir. Bağırır, çağırır ve hatta kendini yerlere atar. Neyse ki annesi ona müthiş bir oyun öğretir: Nefes almak! Farkındalıkla nefes alıp vermenin sihirli gücüyle tanışan Leyla o gece tatlı bir rüyaya dalar. Rüyasında en sevdiği oyuncağı olan tilkisi de vardır. İki arkadaş rengârenk bir ormanda keşfe çıkarlar. Üstelik bir de bilmeceyle karşılaşırlar.

0
1701
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage