22 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2020

Çocukların Bayramı Kitapların Bayramı

Yapı Kredi Yayınları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılında, yazarları ile birlikte çocuklar için hem etkinlikler hazırladı hem de Türkiye’nin ilk çocuk dergisi Doğan Kardeş’in ilk sayısını internet sitesinden erişime açtı.

“Çocukların Bayramı Kitapların Bayramı” sloganıyla 23 Nisan Perşembe günü Yapı Kredi Yayınları’nın sosyal medya hesaplarında yapılacak olan etkinliklerde hareketli masallar, çizimler, yemek tarifleri, evde oyun önerileri olacak. Videolarda Yalvaç Ural, Feridun Oral, Sara Şahinkanat, Selçuk Demirel, Naz Elkorek, Gizem Darendelioğlu, Elvan Uysal Bottoni, Nergis Seli, İpek Çalışlar, Filiz Özdem ve Dilek Yördem Ceylan gibi yazar ve çizerler yer alacak.

24 Nisan Cuma gününden itibaren ise “Bir Yazar Bir Masal” başlığı ile çocuk edebiyatı yazarlarının videolarını paylaşacak olan Yapı Kredi Yayınları, ilk günü Feridun Oral’ın stop-motion tekniğiyle hazırladığı Bir Lokmalık Filmler’e ayırdı. 25 Nisan Cumartesi günü ise yazar Sara Şahinkanat, Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kız’dan kitabından yola çıkarak hazırladığı video ve oyunla çocuklarla buluşacak. Bir Yazar Bir Masal ile önümüzdeki haftalarda birçok yazar okurlarının evlerine konuk olacak.

​Tüm bunlara ek 75 yıl önce 23 Nisan 1945’te Şevket Rado ve Vedat Nedim Tör tarafından yayımlanan; kuşaklar boyunca birçok çocuğun hayatında iz bırakan ve Türkiye’nin ilk çocuk dergisi olan Doğan Kardeş’in ilk sayısına da bu linkten ulaşabilirsiniz: https://bit.ly/DoganKardes

0
1194
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage