17 ŞUBAT, PAZARTESİ, 2020

Claire Vaye Watkins, “Nevada” ile İlk Kez Türkçede

Amerikalı yazar  Claire Vaye Watkins'in kahramanlarının kişisel geçmişiyle bölgenin tarihini iç içe geçirerek Vahşi Batının mitlerini yeniden kurduğu öykülerinden oluşan kitabı Nevada, Zeynep Baransel’in çevirisiyle, Yüz Kitap tarafından yayımlandı.

Kitapta, çölde havai fişek toplayan yaşlı adamlar, hayalet kasabaların zamanla film setlerine dönüştüğü Nevada coğrafyası, kaybolan turistler, Las Vegas’ın ışıltısına kapılan liseli gençler, çöldeki randevuevi sakinleri, hepsi yeniden kurduğu mitin bir parçası hâline geliyor.

​Çölde bulduğu adrese yazdığı mektuplarla yalnızlığını azaltmaya çalışan bir adam, kendini terk eden erkeğin eşyalarını saklayarak yas tutan genç bir kadın, çöldeki randevuevinin kırılgan dengesini varlığıyla altüst eden genç bir İtalyan, ölümden kurtardığı genç kız yüzünden münzevi hayatında ince bir yarık açılan bir adam, annelerinin intiharını atlatamayan iki kız kardeş. Tüm bu karakterler inatçılıkları, şansları ve az da olsa umutlarıyla hayatlarına tutunmaya çalışıyorlar. 

0
1395
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage