29 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2020

Canlı Sanat Oyunu’na Davetlisiniz

Performistanbul, Canlı Sanat Araştırma Alanı’nın (PCSAA’nın) arşivinde bulunan LADA'nın (Live Art Development Agency) PLAYING UP çevrim içi Canlı Sanat Oyunu Virtual Play In'i Türkçe’ye çevirdi. LADA'nın kartlarından yola çıkarak, sanatçılarının gerçekleştirdikleri performanslardan bir seçki yaparak Performistanbul Serisi’ni meydana getirdi.

Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı arşivinde bulunan PLAYING UP oyunu, katılımcılara Canlı Sanat deneyimini ve sanat üretiminin pratiklerini birebir yaşatmayı amaçlıyor. Canlı sanat temalarını merkezine alarak katılımcılar için ufuk açıcı eserler resmeden Sibylle Peters, bu çalışmasını hem çocuklar hem de yetişkinler için oynanabilen bir oyun olarak özel bir projeyle gerçekleştiriyor.

PLAYING UP’ın orijinal kartlarında Vito Acconci, Chris Burden, Tehching Hsieh, Yoko Ono, Martha Rosler gibi dünyaca ünlü performans sanatçılarının eserlerinden ilham alınarak tasarlanan oyunlar bulunuyor. Performistanbul Serisi’nde ise oyunun orijinal versiyonundan farklı olarak kurum sanatçılarının gerçekleştirdikleri performanslardan yola çıkılıyor. Bu yeni seride 10 özel oyun izleyicilerin beğenisine sunuluyor. İzleyiciler oyunda kendilerine sunulan kartlarla hikâyeye dâhil oluyor ve performansın nasıl şekilleneceği konusunda söz sahibi oluyor.

Performistanbul, Canlı Sanat Oyunu ile katılımcıları farklı sanatsal pratikleri keşfetmeye ve basitleştirilmiş eylemleri kendi bedenleri üzerinden deneyimlemeye davet ediyor.

​Oyun hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
2208
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage