16 EKİM, CUMA, 2020

Borusan Sanat’ın Yeni Sezonu Başlıyor

Borusan Sanat yeni sezonunda toplulukları ve birbirinden başarılı konuk solistleriyle beraber çevrimiçi ve canlı yayınlarla izleyicilerine ulaşmaya devam ediyor.

Borusan Sanat, 15 Ekim Perşembe akşamı (dün) 19.00’da Borusan Klasik radyodan canlı yayımlanan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Açılış Konseri’yle ile 2020-2021 konser sezonunun açılışını gerçekleştirdi. Bu sezon, pandemiye karşı alınan tedbirler dolayısıyla tüm konserlerini izleyiciye kapalı gerçekleştirecek olan Borusan Sanat, müziğe, sanata ve sanatçıya destek olmaya devam edecek. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) her sezon 12 olan konser sayısı bu sezon 24 canlı radyo yayını, 4 radyo bant yayını olmak üzere tamamı çevrimiçi platformdan yayımlanacak 28 konsere çıkacak. Aynı şekilde Borusan Quartet 4, Borusan Müzik Evi ise 6 konserinin Aralık ayından itibaren çevrimiçi platformda yayımlanacak kayıtlarıyla müzikseverlerle buluşacak. Borusan Müzik Evi’ndeki tüm konserler ise çevrim içi erişime açılacak.

Borusan Sanat Genel Müdürü Ahmet Erenli, yeni sezon programına ilişkin “Küresel salgının toplumsal ve sanatsal açıdan giderek ağırlaşan koşullarına karşı sorumluluk üstleniyoruz. Çok istesek de izleyicilere açık olarak gerçekleştirmeyi tasarladığımız her konser, içinde birçok riskler barındırıyordu. Teması azaltma çabamız, nihayetinde kadromuzun giderek küçülmesi anlamını taşıyor; kadromuzun küçülmesi ise hem sanatsal kapasitemizden taviz vermemizi dayatıyor hem de serbest çalışan sanatçılarımız için maddi sorunlara yol açıyordu. Sanatın olduğu kadar sanatçının da korunması gerektiği ilkemizden hareketle, işin maddi yükümlülüklerini göğüslemeye ve bu sezonki bütün konserlerimizi ücretsiz olarak düzenlemeye karar verdik. Borusan Sanat olarak, artırdığımız konser sayımızla, tüm etkinliklerimizi müzikseverlere ücretsiz olarak ulaştıracağımızın haberini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

​Borusan Sanat’ın yeni sezonuna dair ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
2073
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage