10 ŞUBAT, ÇARŞAMBA, 2021

Bir Sanatçı Kitabına İçeriden Bakış: “Aramızda Hayat Var (+Şeffaflık)”

Pera Müzesi, “Kristal Berraklığı” başlıklı sergi kapsamında çevrim içi bir söyleşi gerçekleştirecek. Söyleşide Aramızda Hayat Var (+Şeffaflık) kitabının yazarı olan sanatçı Deniz Gül ile editörü Kevser Güler kitabın esin kaynaklarını, üretim sürecini ve içeriğini izleyiciler ile paylaşacak. Pera Müzesi’nde pandemi sürecinde sergilenmeye başlayan “Kristal Berraklığı” kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilki olan söyleşi 11 Şubat saat 18.00’de Zoom üzerinden izlenebilecek.

Aramızda Hayat Var (+Şeffaflık) kitabı şeffaflığın bilimsel, ekolojik ve sanatsal anlamlarıyla ilgilenen kuramsal yaklaşımlarla diyalog halinde ilerliyor. Deniz Gül kitabında şeffaflık, kristallik, maddesellik kavramlarını, Bruce Nauman, Agnes Martin, Henri Michaux, Samuel Hahnemann, Henri Bergson, Gilles Deleuze, Moshe Feldenkrais gibi düşünürlerin metinleri üzerinden okuyor.

​20 sanatçının çevresel ve toplumsal konuları kristaller ışığında ele aldığı “Kristal Berraklığı” başlıklı serginin küratörlüğünü Elena Sorokina üstleniyor. Sergi küresel şeffaflık, insan-toprak ilişkisi, pandemi sürecinde oluşan yeni bedensel davranışlar ve bunların medyadaki yeri gibi güncel konuları irdeliyor. Sammy Baloji, Minia Biabiany, Katinka Bock, Bianca Bondi, Gaëlle Choisne, Kıymet Daştan, Elmas Deniz, Sinem Dişli, Gluklya (Natalia Pershina-Yakimanskaya), Deniz Gül, Ilana Halperin, Gülsün Karamustafa, Yazan Khalili, Paul Maheke, Şener Özmen, İz Öztat, Hale Tenger, Güneş Terkol, Berkay Tuncay ve Adrien Vescovi’nin işlerinin yer alıdğı sergi 7 Mart tarihine kadar Pera Müzesi’nde görülebilir.

0
1356
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage